Degustare de vinuri la Agora Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 690 Vizualizări

Degustare de vinuri la Agora

Seara de 16 august a fost dedicată degustării de vinuri la Restaurantul Agora. Gazda evenimentului, Claudiu Marta, împreună cu organizatorii de la Critos Distribution, au știut perfect cum să îmbine armonia dintre felurile de mâncare, vinurile servite, muzica bună și prieteni, pentru a da o stare de satisfacție și mulțumire celor prezenți.  

„Astăzi facem o prezentare de vinuri, vinuri bune, din diferite zone viticole, crama Hamangia din Dobrogea, crama 1000 de chipuri din Dealu Mare și crama Zaig, din zona Lechinței, Transilvania. Împreună cu Ana, noi cei de la Critos dorim ca toată lumea să se simtă bine, să simțim ce înseamnă să consumi un vin de calitate între prieteni, ceea ce ne de dă energie, a menționat Florin Lanțoș, director executiv Critos Distribution. ”..

Au fost prezentate 13 soiuri de vin, provenite de la 3 crame din diferite zone ale țării, iar spre finalul serii de muzică s-a îngrijit Traian Buta, care a interpretat câteva piese la chitară.

“Crama 1000 de chipuri produce vinuri în ediții limitate începând cu 500 de sticle, până la 7000 de sticle maxim. La crama Hamangia găsim un vin în ediție limitată numit Pagaia cu 5400 de sticle numerotate manual. Spre deosebire de majortatea vinurilor Pagaia este învechit și în butoaie de stejar franțuzesc și în butoaie de stejar american, le dă o notă mai deosebită”, ne-a explicat somelier Ana Maria Zăgrean.

Mâncarea servită invitaților a scos evidență caracteristicile vinului, platouri pline cu brânzeturi maturate precum gorgonzola, camembert, brie, brânză de capră, gouda, acompaniate de caise, mere, măsline, struguri albi și negri, prune, pere.

„Este îmbucurător să vedem că a venit atâta lume să gustăm vinuri din zone diferite. Consumatorul final este important să învețe cât mai mult despre vinuri, tipicitatea vinului din diferite zone viticole, pentru că asta ne ajută până la urmă pe noi producătorii, să știm ce să le oferim atunci când intră înrt-un magazin sau restaurant, vinul potrivit pentru mâncarea și evenimentul potrivit”, a menționat Zaig Eckehardt, acţionar al Vinifera Eco Zem, compania din spatele brandului Casa de vinuri Zaig, care produce anual în jur de 700 de hectolitri de vin.

Fiecare vin are povestea lui și totodată, fiecare diferă în funcție de soiul-cupajul, terroir-ul, de metodele de vinificație și de crama de unde provine. În România sunt circa 250 de crame şi 130 de produse viticole atestate cu DOC (denumire de origine controlată), IG (indicaţie geografică) sau varietale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE