Home / Recomandări zi de zi / FOTO: Polițiștii mureșeni, activități la școlile de vară din mediul rural

FOTO: Polițiștii mureșeni, activități la școlile de vară din mediul rural

Distribuie

Polițiștii mureșeni au fost prezenți zilele trecute la școlile de vară organizate în mediul rural de către reprezentanți ai parohiilor ortodoxe. Astfel, polițiști ai Secției Breaza au fost prezenți la Băița și la Lunca. Aceștia au stabilit legături cu copiii, le-au vorbit despre exemple bune de urmat, le-au împărtășit din ceea ce face un polițist în munca sa de zi cu zi și le-au oferit posibiltatea să studieze echipamentul și dotările de interes.

„La Băița, polițiștii de la prevenire, siguranță școlară și criminalistic, alături de parteneri de la Crucea Roșie, au făcut din SIGURANȚĂ principalul subiect al zilei. În funcție de vârstă, copiii și adolescenții au discutat și “exersat”, pentru a afla mai multe despre siguranța lor și a bunurilor. Cei mai mici au găsit răspunsurile la întrebările de pe ROATA SIGURANȚEI, referitoare la dispariții/rătăciri, cum se previn, dar și cum să reacționeze dacă ajung în diverse situații. Siguranța online și cea de la școală, modalități de reacție, au fost alte subiecte importante. Sigur, folosirea sigură a drumului public, traversarea și importanța asigurării au completat activitățile, cu exerciții practice”, a transmis Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

O mulțime de activități

Printre activități parcurse au fost: discuțiile despre consecințele consumului de droguri, cu elevii mai mari, amprentare, căutare de urme, demonstrația câinelui polițist, lecțiile de prim ajutor și alte surprize.

„Beneficiarii aflați la vârsta adolescenței au avut parte de altfel de dezbateri. Încrederea în persoanele necunoscute, folosirea în siguranță a internetului, socializarea online au fost abordate pornind de la exemple concrete. Principala temă dezbătută a vizat riscurile asociate consumului alcool și de droguri, cauze și consecințe, cu atât mai mult cu cât, în curând, elevii se vor îndrepta spre liceele din orașe, într-o lume cu multe necunoscute și tentații. Ochelarii speciali au oferit o idee despre modificările aduse de alcool sau droguri în percepția realității înconjurătoare și, desigur, consecințele de decurg din acestea.

Interesant pentru toată lumea a fost exercițiul amprentării și al căutării de urme, dar și încercarea vestei antiglonț sau anti-înjunghiere, folosirea semnalelor acustice și luminoase din autospeciale. Desigur, câinele Man a fost o atracție deosebită, cu micile sale demonstrații.

Reprezentanți ai Crucii Roșii Mureș au completat lecțiile despre siguranță cu demonstrații și exerciții practice de acordare a primului ajutor în diverse situații în care se pot afla mai ales copiii! Este un exercițiu necesar tuturor, pentru care atât ce mici, cât și cei mari, au fost recunoscători.

Finalul activităților a fost cu amintiri frumoase, cu baloane și dulciuri pentru mici și mari, dar și cu relații consolidate, în interesul copiilor!”, au mai transmis reprezentanții Biroului de Presă.

Ioana MĂRGINEAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.