Home / Administratie / Magistrala Miheșu de Câmpie – Luduș, mai aproape de realizare

Magistrala Miheșu de Câmpie – Luduș, mai aproape de realizare

Distribuie

Acordul de mediu pentru 𝐦𝐚𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚 𝐌𝐢𝐡𝐞𝐬̦𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞 – 𝐋𝐮𝐝𝐮𝐬̦ a fost eliberat joi, 18 august, a anunțat, în aceeași zi, Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul scris cu această ocazie de către Dumitrița Gliga pe pagina proprie de Facebook:

”Urmează licitațiile pentru proiectarea și execuția magistralei!

În urma discuțiilor avute cu cu dl Bogdan Simcea, ministru secretar de stat, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și cu reprezentanții Aquaserv și ADI Aquainvest, în perioada următoare vor fi publicate anunțurile pentru licitație în ce privește proiectarea și execuția acestei magistrale.

Firmele interesate vor putea licita pe Sistemului informatic colaborativ pentru achizitiilor publice – SICAP, cele 8 părți ale magistralei Miheșu de Campie – Luduș.

După semnarea Contractului de finanțare, este important ca investita să poata fi finalizată până în 31 decembrie 2023, pentru a fi realizată din fondurile europene din exercițiul financiar încheiat și alocate prin POIM pentru aceste proiecte.

Magistrala de apă Miheșu de Câmpie-Luduș reprezintă un proiect important pentru județul nostru, propunându-și să asigure atât alimentarea cu apă, cât și modernizarea infrastructurii actuale pentru următoarele localități: 𝐒𝐚̂𝐧𝐠𝐞𝐫, 𝐓𝐚̆𝐮𝐫𝐞𝐧𝐢, 𝐙𝐚𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐌𝐢𝐡𝐞𝐬̦𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐒̦𝐚̆𝐮𝐥𝐢𝐚, 𝐆𝐫𝐞𝐛𝐞𝐧𝐢𝐬̦𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, 𝐂𝐮𝐜𝐢, 𝐁𝐚̂𝐫𝐳𝐚, 𝐂𝐢𝐩𝐚̆𝐢𝐞𝐧𝐢, 𝐏𝐫𝐢𝐩𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐙𝐚̆𝐩𝐨𝐝𝐞𝐚, 𝐕𝐚̆𝐥𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚, 𝐌𝐚̆𝐜𝐢𝐜𝐚̆𝐬̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐅𝐚̂𝐧𝐚𝐭̦𝐞, 𝐌𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬 𝐬̦𝐢 𝐆𝐚𝐮𝐫𝐚 𝐒𝐚̂𝐧𝐠𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢.

În ce privește cel de-al doilea proiect nemajor desprins din proiectul inițial – Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014 – 2020 – 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐍𝐢𝐫𝐚𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢 – UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani magistrala Zona Valea Miercurea Nirajului, termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 16 august, urmând ca evaluarea să fie finalizată în octombrie.

Apreciez eforturile depuse de reprezentanții Aquaserv și ADI Aquainvest, precum și implicarea dlui președintele Ovidiu Dancu, pentru a face tot posibilul ca lucrarea să fie demarată cât mai urgent şi finalizată în termen.

Foto: cu dl Bogdan Simcea, ministru secretar de stat, la una dintre discuțiile pe această temă, în urma interpelării pe care am adresat-o în luna mai, pe tema apei pe Câmpie, în Parlamentul României.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.