Mini festival medieval într-o locație de basm, la 90 de kilometri de Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5909 Vizualizări

Mini festival medieval într-o locație de basm, la 90 de kilometri de Târgu Mureș

Mini Parcul Transilvănean din Băile Seiche, localitate aflată în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, la 90 de kilometri de Târgu Mureș, găzduiește sâmbătă, 20 august, un mini festival medieval. Astfel, cei care vizitează parcul, pe lângă machetele a celor peste 90 de localități istorice și cetăți medievale din Transilvania, vor putea asista și la activități interactive.

Programul include dansuri renascentiste, tir cu arcul, trage cu arbaleta, tehnici de luptă cu sabia și sulița, dueluri, arte marțiale.

„Prezentări de dansuri renascentiste: Mergem înapoi în timp, invitând audiența la viața curții renascentiste, când Odorhei era încă un centru regal. Prin învățarea dansurilor se învață totodată și respectarea etichetei, a unui sistem reglementat adecvat de ordine de dans, virtuțile cavalerești și a obiceiurilor curtare ale femeilor, care prezintă un exemplu de comportament civilizat.Sec. XV-XVI. îmbrățișează pe lângă opt dansuri tip branle, și gavotă, Gaillarde, Pavane, spagnoletta, Anello, saltarello, moldovenească și maghiară renascentistă dans (ungaresca) este paleta. Programul este completat de prezentarea de către istoric a obiceiurilor, costumelor și culturii muzicale a erei. Demonstrații de lupte medievale: combinăm lupte cu războinici înarmați diferit. În frunte se aflau bărbați în armură grea, după acestea luptători în cămașă de zale, armură din piele și la urmă arcași în spate. Armele echipei proiectile sunt cruce de luptă, suliță scurtă și ca noutate topor din Trei Scune, care a fost excelent pentru a sparge ordinea oștii ostile. De asemenea, arătăm adevărata noastră armă ungurească-secuie, cu informații despre folosire tirului cu arc pentru a-și proteja castelele și fortificațiile. Arcașii trag sute de săgeți din diferite poziții”, se detaliază în descrierea evenimentului.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE