Home / Slider / Mini festival medieval într-o locație de basm, la 90 de kilometri de Târgu Mureș

Mini festival medieval într-o locație de basm, la 90 de kilometri de Târgu Mureș

Distribuie

Mini Parcul Transilvănean din Băile Seiche, localitate aflată în apropierea orașului Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, la 90 de kilometri de Târgu Mureș, găzduiește sâmbătă, 20 august, un mini festival medieval. Astfel, cei care vizitează parcul, pe lângă machetele a celor peste 90 de localități istorice și cetăți medievale din Transilvania, vor putea asista și la activități interactive.

Programul include dansuri renascentiste, tir cu arcul, trage cu arbaleta, tehnici de luptă cu sabia și sulița, dueluri, arte marțiale.

„Prezentări de dansuri renascentiste: Mergem înapoi în timp, invitând audiența la viața curții renascentiste, când Odorhei era încă un centru regal. Prin învățarea dansurilor se învață totodată și respectarea etichetei, a unui sistem reglementat adecvat de ordine de dans, virtuțile cavalerești și a obiceiurilor curtare ale femeilor, care prezintă un exemplu de comportament civilizat.Sec. XV-XVI. îmbrățișează pe lângă opt dansuri tip branle, și gavotă, Gaillarde, Pavane, spagnoletta, Anello, saltarello, moldovenească și maghiară renascentistă dans (ungaresca) este paleta. Programul este completat de prezentarea de către istoric a obiceiurilor, costumelor și culturii muzicale a erei. Demonstrații de lupte medievale: combinăm lupte cu războinici înarmați diferit. În frunte se aflau bărbați în armură grea, după acestea luptători în cămașă de zale, armură din piele și la urmă arcași în spate. Armele echipei proiectile sunt cruce de luptă, suliță scurtă și ca noutate topor din Trei Scune, care a fost excelent pentru a sparge ordinea oștii ostile. De asemenea, arătăm adevărata noastră armă ungurească-secuie, cu informații despre folosire tirului cu arc pentru a-și proteja castelele și fortificațiile. Arcașii trag sute de săgeți din diferite poziții”, se detaliază în descrierea evenimentului.

Ioana MĂRGINEAN


De asemenea, verificati

Tratamentul accidentului vascular cerebral trebuie să fie considerat o urgenţă. Medicii MedLife explică cum putem recunoaște în timp util semnele unui AVC

Distribuie Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă una dintre cauzele principale de morbiditate şi mortalitate pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.