Pe urmele grupului MAMŰ. Picnic cultural mai ceva ca în Londra Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Pe urmele grupului MAMŰ. Picnic cultural mai ceva ca în Londra

Fundația ARTeast/B5 organizează în 19 și 20 august Picnicul Cultural MAMŰ. Evenimentul va avea ca invitați doi membri fondatori ai grupului MAMŰ și artiști locali și va reînvia spiritul activităților artistice ale acțiunilor grupului din anii ’70 și ’80 desfășurate în Târgu Mureș și în împrejurimi.

În ziua de 19 august participanții vor începe cu o plimbare prin orașul Târgu Mureș. La ora 10:00 dimineața se vor întâlni la B5 Studio (Piața Bolyai, nr. 5) de unde cei doi artiști invitați (Károly Elekes și Pika Árpád Nagy) îi vor ghida prin câteva locuri memorabile din oraș, relevante pentru scena artistică a anilor ’70 și ’80. Mărșăluitorii vor purta asupra lor pancarte comemorative, căutând urmele activităților grupului MAMŰ.

„Scopul nostru este de a aduce un omagiu activității grupului MAMŰ și de a reîmprospăta memoria colectivă a orașului. Accentul va fi pus pe semnificația acțiunilor artistice din acea perioadă”, se menționează în descrierea evenimentului.

În a doua zi, în 20 august, la ora 10:00 participanții se vor aduna la B5 Studio (Piața Bolyai, nr. 5) de unde se vor deplasa cu autobuzul la „Movilele umede” (Vizeshalmok), din satul Livezeni, pentru desfășurarea Picnicului Cultural MAMŰ – Fin, ca în Londra.

„Va urma un eveniment artistic cu discuții și gustări, prin care vom comemora acțiunile grupului din anii ‘70 și ‘80, realizate la locul respectiv. Toată lumea își poate aduce propriile gustări, dar vom oferi și noi mititei, muștar și pâine.

Prin picnicul cultural celebrăm în primul rând activitatea artistică a grupului MAMŰ, dar evenimentul va fi dedicat și memoriei lui Zoltán Judóka Szabó și Zsolt Irsai”, au mai transmis organizatorii.

Doritorii care vor să se înscrie ăn program sunt rugați să sune la numerele de telefon 0741159393 și 0744775183 sau să trimită un e-mail la arteast.b5studio@gmail.com

De asemenea, sunt bineveniți și tinerii voluntari care doresc să ajute la acest eveniment. Sponsorul principal al Fundației ARTeast: Bioeel.

Evenimentul este susținut de Fondul Bethlen Gábor, Consiliul Județean Mureș, Fundația Communitas și Oracler. 

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE