Home / Slider / Prezența la primele probe la bac sesiunea de toamnă

Prezența la primele probe la bac sesiunea de toamnă

Distribuie

Sesiunea august – septembrie a examenului național de Bacalaureat 2022 a început marți, 16 august, cu aproape 35.000 de candidați înscriși la nivel național. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidați), iar 12.237 candidați provin din promoţiile anterioare.

În județul Mureș s-au înscris în medie câte 500 de elevi, dar aproximativ 90 nu s-au prezentat, la primele trei probe.

Potrivit afirmațiilor furnizate de inspectorul general școlar adjunct, Gabriel Grozav, în prima zi a examenului, la proba de limba și literatura Română, au participat 548 de elevi, au absentat 92. A doua zi, la proba obligatorie a profilului, Matematică și Istorie, au fost prezenți 488 de elevi, au absentat 99. Un număr de 11 elevi au solicitat prelungirea timpului cu o oră, copii care au deficiențe de auz sau de vedere

În ziua de 18 august a avut loc proba la alegere a profilului și a specializării la care s-au înscris 588 de elevi, au fost prezenți 486, respectiv 102 au absentat. Problele se desfășoară în 4 centre de examen, cu 3 subcomisii. În data de 9 august va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, iar de luni, 22 august, sunt programate examenele de BAC la probele de competențe lingvistice, urmate de competențele digitale, iar în 31 august se vor afișa primele rezultate.

Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este 5, iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noaptea Albă a Galeriilor, program plin de surprize

Distribuie „Noaptea albă a Galeriilor” se va desășura la Târgu Mureș în perioada 30 septembrie-2 …