Sezon de excepție pentru mureșeanca Szöcs Bernadette Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Sezon de excepție pentru mureșeanca Szöcs Bernadette

Jucătoarea de tenis de masă Szöcs Bernadette, născută la Târgu Mureș și crescută la Clubul Sportiv Școlar, sub îndrumarea antrenorilor Ungvári Imola și Romeo Lupașcu, completează zilele de excepție ale sportivilor români. După David Popovici, dublu campion mondial și european la înot, salbele de medalii obținute de canotori și gimnastele junioare la Campionatele Europene din Germania și turneul de tenis câștigat de Simona Halep la Toronto, Berni a obținut alături de Ovidiu Ionescu medalia de argint în proba de dublu mixt a Europenelor, tot în Germania, la München. Pentru mureșeanca legitimată în prezent la CSA Steaua București este un sezon deosebit de fructuos. Ea a reușit în acest an o premieră, câștigând pe plan intern toate titlurile posibile: pe echipe, la simplu, la dublu feminin alături de colega de club și lot național Elizabeta Samara și dublu mixt împreună cu Darius Movileanu.

În luptă pentru noi podiumuri

În competiția din Germania a deschis drumul spre medalii alături de componentul SCM Gloria Buzău, o pereche deja consacrată, cei doi fiind aproape de a intra și în lupta pentru podiumul olimpic la Tokio.

La München Berni și Ovidiu au ajuns să-și asigure o medalie după ce au trecut pe rând de perechi din Ucraina, Luxemburg și Polonia, toate partide câștigate cu 3-1. În semifinale au avut mari emoții cu perechea austriacă Robert Gardos și Sofia Polcanova. După ce au cedat primele două seturi cu 5-11 și 7-11, au reușit să le câștige pe următoarele trei, la 9, 7 și 6, urmând să-și dispute titlul european. Au câștigat cu 11-8 primul set în finala cu Emmanuel Lebesson și asiatica Jianan Yuan, reprezentând Franța, dar le-au cedat pe următoarele trei, la 6, 5 și 9.

Acest rezultat a fost deja completat cu o nouă medalie, a cărei culoare urmează a fi stabilită. La dublu feminin face pereche cu austriaca Sofia Polcanova și cele două sunt calificate în semifinale fără să piardă vreun set în fața perechilor întâlnite, din  Italia, Polonia și Portugalia. Aici lupta pentru medalii se anunța foarte „palpitantă”, dar putem spune și aproape „românească”. Adversarele lor sunt Adina Diaconu și „spaniola” Maria Xiao, iar în cealaltă semifinală este calificată și perechea stelistelor Elizabeta Samara și Andreea Dragoman. Szöcs Bernadette se află printre favorite și în proba de simplu. Aici tabloul de 64 a ajuns în turul secund, faza „16”-ilor, unde au ajuns 4 din cele 6 reprezentante ale României. În primul tur Berni a trecut cu 4-0 de Zdena Blaskova din Cehia și în turul secund urma s-o întâlnească pe Georgina Pota, din Ungaria.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE