Succese ale popicarelor mureșene în Ungaria Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 226 Vizualizări

Succese ale popicarelor mureșene în Ungaria

Cu două săptămâni înaintea startului noului sezon competiţional la popice, echipa feminină Electromureş Romgaz Târgu Mureş a participat săptămâna trecută la ediţia cu numărul 56 a „Cupei Göcsej”, turneu internaţional organizat în Ungaria, la Zalaegerszeg. După mai bine de 12 ani, clubul târgumureşean a acceptat invitaţia, în dorinţa de a relua legăturile strânse de prietenie şi colaborare şi, nu în ultimul rând, pentru continuarea bunelor relaţii în domeniul sportului dintre orașele înfrăţite Târgu Mureş şi Zalaegerszeg. Deplasarea și participarea la această competiție a fost posibilă mulţumită susţinătorilor echipei și a Primăriei Municipiului Târgu Mureş.

La startul întrecerilor s-au aliniat peste 170 de sportivi, la diferite categorii, iar rezultatele multora dintre participanţi s-au ridicat la nivelul competiţiilor de prim rang.

Lotul mureşean pregătit de antrenorii Orosz István şi Seres Jozsef a efectuat deplasarea cu 9 jucătoare: Dan Monica, Maria Ciobanu, Fekete Réka, Seres Bernadett, Szabo Julia Emese, Roxana Andreea Bordianu, Jánosi Halmágyi Kriszta, Bako Blanka şi Kádár Nora.

Trofeele au fost acordate câştigătorilor probelor pe echipe şi cele individuale.

În proba pe echipe la feminin, echipe formate din 4 jucătoare, primul loc a revenit formației Rákoshegyi VSE II Budapest (2143 p.d.), urmată de ZTE-ZAEV I Zalaegerszeg (2097 p.d.) și Electromureş Romgaz I Târgu-Mureş (2069 p.d.). Echipa secundă de la Electromureş Romgaz a încheiat competiţia pe locul 4, cu 2063 p.d.

Dacă pe echipe mureșencele au ratat primele două poziții, în clasamentul individual ele au obţinut cele mai valoroase rezultate. Prima a fost Jánosi Halmágyi Kriszta, cu un rezultat de 553 p.d., componentă a echipei secunde. Podiumul a fost completat de colega sa de club Dan Monica, aflată în prima echipă, aceasta având doar un singur popic mai puțin la total, iar pe treapta a treia a urcat Toth Kinga (Rákoshegyi VSE II Budapest), cu 547 p.d.

Pe mai multe fronturi

După întoarcerea din Ungaria, echipele îşi continuă pregătirile pentru startul noului sezon, unul care se anunță foarte încărcat: participarea în noua ediţie a campionatului, în Cupa României, dar şi în întrecerile internaţionale. Unul dintre obiectivele propuse este legat de participarea echipei la Cupa Europei. Aceasta se va disputa în luna octombrie în Germania, la München, unde se dorește o clasare între primele cinci echipe, performanță care ar permite participarea şi în acest an la cea mai importantă competiţie a cluburilor, Liga Campionilor.

La junioare campionatul debutează în 27 august, iar în prima etapă a noii ediţii a Campionatului Naţional mureșencele vor evolua pe teren propriu, în compania formaţiei CSO Tălmaciu. După doar o săptămână, senioarele vor susţine tot la Târgu Mureş prima etapă a Cupei României.

Lotul primei echipe este acătuit din 13 jucătoare, dintre care doar trei sunt senioare. Alături de Dan Monica, Maria Ciobanu şi Fekete Réka vor evolua junioarele Seres Bernadett, Budoi Noemi, Szabo Julia Emese, Roxana Andreea Bordianu, Jánosi Halmágyi Kriszta, Bako Blanka, Kádár Nora, Ádám Erzsébet Alexandra şi Cristina Dora Robu. Din echipa de junioare mai fac parte Diana-Maria Stana, Molnár Izabella, Nagy Alexandra-Bianca şi Ádám Palma-Vivien.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE