Home / Cultură / FOTO: Emisiunea ”Tezaur folcloric”, filmată la Târgu Mureș  

FOTO: Emisiunea ”Tezaur folcloric”, filmată la Târgu Mureș  

Distribuie

Emisiunea de promovare a tradițiilor și obiceiurilor străvechi ”Tezaur folcloric” s-a ținut în Târgu Mureș, joi, 18 august, la Palatul Culturii, a informat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, municipiul Târgu Mureș a fost ales pentru această celebrare a vieții, istoriei, culturii, identității culturale a Ardealului și a Transilvaniei.

“Toți cei care ne-am născut și am trăit aici, în acest spațiu multicultural și intercultural, multietnic și multiconfesional, împărtășim ceva aparte, unic. Transilvania a fost și este în continuare spațiul unde diversitatea este deplin acceptată. Fie că suntem maghiari, români, romi sau sași, armeni sau evrei, Ardealul ne-a acceptat pe toți. Aici ne avem casa și ni s-au născut copiii, aici ne întoarcem din călătoriile noastre, aici ne avem înmormântați strămoșii. Despre ardeleni se spune că sunt molcomi la vorbă, cinstiți și gospodari. Aceste calități țin de identitatea noastră, atât teritorială cât și culturală. Dialogul intercultural aici, la noi, în Ardeal este esențial în construirea unei identități culturale proprii. Târgu Mureș a fost și este un oraș multicultural. În acest loc, încă de când am fost ridicați la rangul de “Oraș liber regesc” și-au găsit locul, pe lângă maghiari și români, armeni, evrei, sași sârbi, greci, țigani, negustori din toate zonele, atât în trecere cât și rămânând pentru totdeauna în acest oraș.

Multiculturalitatea ne definește și face parte din noi. Dincolo de a fi maghiar sau român, suntem târgumureșeni, ardeleni, transilvăneni”, a declarat Soós Zoltan, primarul municipiului Târgu Mureș, în deschiderea evenimentului aniversar.

(Redacția / Foto: FB – Primăria Târgu Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noaptea Albă a Galeriilor, program plin de surprize

Distribuie „Noaptea albă a Galeriilor” se va desășura la Târgu Mureș în perioada 30 septembrie-2 …