Home / Invatamant / Prima clasă de învățământ dual din Sighișoara

Prima clasă de învățământ dual din Sighișoara

Distribuie

Elevii din Sighişoara se pot şcolariza, pentru prima oară începând cu anul 2022-2023, prin sistemul de învăţământ dual pentru meseria de mecanic de utilaje şi instalaţii în industrie, în baza unui parteneriat încheiat de municipalitate cu doi agenţi economici care au acţionariat străin.
”Din 5 septembrie a.c., vom avea, pentru prima dată în Sighişoara, o clasă care va studia în sistem dual. Atelierul mecanic din cadrul liceului Tehnologic nr. 1 Sighişoara este aproape gata. Ne bucurăm că avem posibilitatea să susţinem astfel de proiecte”, au anunţat vineri, 19 august, pe Facebook, reprezentanţii companiei SC Sefar SRL Sighişoara, lider mondial în producţia de ţesături monofilament de precizie.
Investiţia în noul atelier a fost realizată în baza unui parteneriat semnat între municipalitatea Sighişoara şi agenţii economici, care şi-au asumat implicarea în tot ceea ce înseamnă şcolarizarea elevilor, asigurându-le practica, instruirea alături de specialiştii din domeniu, precum şi susţinere financiară.
Primarul Ioan Iulian Sîrbu a precizat că, pentru anul şcolar 2022 – 2023, Liceul Tehnologic nr. 1 Sighişoara oferă 12 locuri pentru domeniul mecanic, calificarea ”Mecanic utilaje şi instalaţii în industrie” şi că această formă de învăţământ se adresează absolvenţilor clasei a VIII-a.
”Şcoala duală asigură oportunităţi sporite pentru elevi întrucât, în cadrul acesteia, elevii fac practică nu doar în şcoala în care învaţă, ci şi în diverse companii. În cazul de faţă, vorbim de un parteneriat cu agenţii economici SC GST Textile Safety RO SRL şi SC Sefar SRL”, a arătat Ioan Iulian Sîrbu.
Compania Sefar este lider mondial de ţesături de precizie din monofilamente pentru pieţele de serigrafie şi filtrare, în timp ce SC GST Textile Safety RO SRL produce airbag-uri, ţesături pentru airbag, textile de protecţie solară şi alte produse din sectorul non-auto. 

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

12,2 milioane de lei pentru instituții culturale mureșene

Distribuie În urma încasării sumei de 2% din impozitul pe venit, județul Mureș a primit …