FOTO: Ziua Orașului Iernut 2022 în imagini Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 663 Vizualizări

FOTO: Ziua Orașului Iernut 2022 în imagini

Sărbătoarea Zilei Orașului Iernut, ediția a XXI-a, a început la Iernut încă din zori cu concursul de pescuit la care au participat în jur de 30 de persoane, cel mai mic având vârsta de 5 ani.

Premianții au fost: Botoșer Alexandru – locul I, Mărginean Armin – locul II, Deteșan Sabin – locul III.

Minifotbal

Prima ediție a Cupei „Iernuțeana” la minifotbal  a avut câștigătoare echipa „Galacticii” urmată pe podium de „La Gilyenu” și „Huracan Iernut ”.

Fotbal

Echipa Nord a ieșit învingătoare în tradiționalul meci de fotbal Nord-Sud care a avut loc la fiecare dintre cele 26 de ediții ale sărbătorii orașului.

Poveste după… 2 ani

Întâlnirea scriitorilor iernuțeni după 2 ani de pandemie a oferit multe surprize. Cei prezenți au putut vedea noile apariții editoriale din ultimii 2 ani:

Cami Sasca ne-a prezentat primul ei volum de versuri – ”Firul de argint”;

Daniela Mărginean – volumul ”Agapi mou”;

Gheorghe Andreica – ”Monografia localității Lechința”;

Maria Dorina Pașca – ”Ghid uzual de psihoterapii”;

Raluca Chiper – ”Ceasul cel rău”;

Cornel Mărginean – ”Note și idei despre suflet”, ”Gândirea preistorică”, ”Cartografierea frumuseții”;

Petru Făgăraș – ”Risipit în curcubeu”.

Au întregit lista scriitorilor iernuțeni Victor Țițiu și Rudy Moca.

Expo păpuși lucrate manual

Îndrăgostită de frumos, Raluca Chiper nu numai că scrie proză și poezie, ea coase păpuși uimitoare. Vizitatorii au fost încântați de micile personaje pe care, cu dragoste, entuziasm, și bucurie le-a prezentat cea care le-a creat.

Expo foto Paul Budușan

După prima expoziție organizată la Iernut în anul 2018, artistul fotograf Paul Budușan și-a primit admiratorii la vernisajul celei de a doua, intitulată „Imagini din… suflet”, care a avut loc la Casa de Cultură Iernut, duminică 14 august 2022.

Paul Budușan face parte din cele mai importante comunități internaționale ale fotografilor de nuntă: Fearless Photographers, MyWed, Wedding Photography Select, Fotografi-Cameramani și are premiate, național și internațional, mai multe fotografii.

Decernarea titlului de cetățean de onoare

Manifestările prilejuite de sărbătoarea Zilelor Orașului 2022, desfășurate în aceste zile la Iernut, ne oferă ocazia de a recunoaște excepționala personalitate, reputația, prestigiul profesional și ținuta morală a unui membru al comunității iernuțene, Rudolf Moca, cunoscut de majoritatea dintre noi cu numele de Rudy Moca sau ”tata Rudy.”

Considerând că întreaga activitate a acestui strălucit reprezentant al comunității noastre exprimă seriozitate, profunzime precum şi o mare corectitudine îmbinată cu o neobişnuită putere de muncă, Primăria și Consiliul Local Iernut și-a exprimat preţuirea faţă de un ilustru profesor, actor, scriitor, om de televiziune și radio și îl invită, cu deosebită gratitudine.

Excelența în educație, premiată

Au fost premiați următorii elevi care au avut merite deosebite în anul școlar 2021-2022: Oltean Alexia, Fodor Anita, Biris Emanuel-Cosmin, Murșa Vlad Ovidiu.

Totodată, a fost acordată Diploma de Excelență educatoarei Demeter Elisabeta Iolanda pentru o carieră deosebită, încheiată anul acesta.

Diplome speciale

Au fost acordate și Diplome „Vârsta de aur” persoanelor care au împlinit anul acesta 95 de ani, doamna Kovacs Catalin având venerabila vârstă de 100 de ani. Pe lista celor premiați s-au aflat și Fătășan Maria de 95 de ani și Șimon Rozalia de 95 de ani.

A fost acordată și ”Diploma de aur” pentru cuplurile care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsătorie.

Nu în ultimul rând, au fost înmânate Diplome de Excelență artiștilor iernuțeni Rareș Măcinică, Ioana Albu, Roxana Iagăr și Carina Avram.

Teatru în aer liber

Tabara Cavalerilor Lup și demonstrația „Stegarilor de Mureș”, trupa de dans Dracones, actorii de la teatrul Scena și trupa Scaramouche au încântat cu talentul lor.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE