INEDIT. Sărbătoarea Zacuștii, organizată într-un sat mureșean Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 685 Vizualizări

INEDIT. Sărbătoarea Zacuștii, organizată într-un sat mureșean

Sărbătoarea Zacuștii va avea loc din nou duminică, 3 septembrie, în satul mureșean Cloașterf, comuna Saschiz.

Potrivit organizatorilor, evenimentul gastronomic se află la a doua ediție și pregătește un program plin de bucurii pentru participanți: drumeție cu peisaje naturale superbe, degustare de zacuscă proaspăt gătită, prânz gătit în casă din produse locale, tur ghidat al bisericii fortificate, muzică, joc, și multe alte surprize.

”Prin Sărbătoarea Zacuştii ne propunem să oferim atât comunității locale cât și vizitatorilor un prilej de a sărbători valorile locale și de a-și petrece timpul liber împreună, transmițând mai departe tradiția preparării zacuștii. Acest eveniment este organizat de către Centrul de Voluntariat Saschiz, Camping Zori și Vecinătatea Femeilor din Saschiz cu susținerea Colinele Transilvaniei, Fundația Adept Transilvania și Asociația AUM din Sighișoara”, au informat organizatorii.

Conform sursei citate, Centrul de Voluntariat Saschiz crează și implementează proiecte de solidaritate pentru folosul comunității, având viziunea unei comunități rurale care are oportunități de dezvoltare atât pentru localitate cât și pentru copiii, tinerii și adulții săi. Cu ajutorul tinerilor voluntari din comunitate oferim servicii de voluntariat, organizăm diverse programe de educație non-formală și ne implicăm în viața culturală a comunei.

”Acest eveniment este dedicat tuturor celor care iubesc nu numai zacusca, dar și cultura și peisajele din Transilvania rurală. Ne dorim să transmitem mai departe acest obicei savuros, să promovăm satul Cloașterf și să încurajăm un stil de viață sănătos – mișcare în aer liber, produse locale și voie bună alături de comunitate. Sărbătoarea Zacuștii devine o tradiție a satului, fapt care ne aduce multă bucurie. Vă așteptăm cu drag și în acest an”, a transmis Florentina Mărcuș, organizator, reprezentantă a Centrului de Voluntariat Saschiz.

(Redacția/ Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE