Cele mai bune jocuri și jucării în aer liber pentru a distra copii toată vara Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 327 Vizualizări

Cele mai bune jocuri și jucării în aer liber pentru a distra copii toată vara

Joaca în aer liber le oferă copiilor experiențe valoroase de învățare, oportunitatea unei interacțiuni sociale semnificative… și, bineînțeles, exerciții fizice și o tonă de distracție!

Copiii nu sunt meniți să stea închiși între patru pereți 24 de ore pe zi, deoarece ei se dezvoltă în mod natural în aer liber”. Cea mai simplă joacă în aer liber este o experiență de învățare educațională distractivă care nu poate fi egalată de nimic, mai ales de un ecran. Copiii au impresia că se joacă și se distrează unii cu alții, în timp ce învață principii științifice, se implică în interacțiuni sociale valoroase, fac mișcare și se relaxează”, spune ea. Iar cu pandemia, joaca afară pare perfect sigură pentru toată lumea.

Desprindeți-vă copiii de YouTube și de jocurile video și scoateți-i în natură. Fie că este vorba de jocuri de curte, jocuri de grădină, jocuri de apă sau jocuri pentru dezvoltarea IQ-ului, toate se potrivesc.

Jocuri clasice în aer liber pentru copii

Nu degeaba sunt numite clasice! Aceste jocuri care se joacă de ani de zile necesită puțin echipament, sunt ușor de înțeles și, după cum probabil vă amintiți, sunt foarte distractive. Împărtășește momentele frumoase ale copilăriei tale cu generația următoare prin intermediul acestor jocuri tradiționale incomparabile.

Joc cu steaguri

Acest clasic în aer liber pentru copii ar fi cel mai bun joc de echipă. Începeți prin a crea două echipe de cel puțin trei jucători fiecare. Definiți o zonă de joc și o poartă pentru fiecare grup, în care se plantează un steag. La semnal, fiecare echipă încearcă să invadeze teritoriul celeilalte echipe și să captureze steagul pentru a-l aduce înapoi în siguranță de partea sa. Dar dacă un adversar te atinge, „îngheți” (rămâi nemișcat) și nu-ți mai poți ajuta echipa. Desenați un spațiu mai mic pentru jucătorii mai tineri. Dar pentru copiii mai mari, adăugați obstacole, ascunzători sau puneți-i să se joace pe întuneric.

Vânătoarea de fantome

Adunați cel puțin cinci copii și delimitați o zonă sigură. Atribuiți-i unuia dintre ei rolul de fantomă. El/ea se va ascunde în timp ce ceilalți rămân în zona de siguranță și numără până la 30. Copiii s-au împrăștiat apoi în căutarea fantomei. Cel care o găsește trebuie să strige „Fantoma din cimitir!” și toți trebuie să fugă spre zona de siguranță, înainte ca fantoma să îi atingă. Persoana căreia fantoma i-a „dat eticheta” (pe care fantoma a atins-o) devine noua fantomă. În caz contrar, ultimul copil care se întoarce în zonă devine noua fantomă.

Imitație de sărituri cu coarda

Există multe jocuri de sărit coarda, dar unul foarte popular este imitarea jucătorului precedent. Afară, începeți cu cel puțin doi copii care au propria coardă de sărit și puneți-i într-un cerc. Un copil poate începe prin a sări pe un picior. Următorul copil ar trebui să repete această săritură și să adauge propria mișcare, cum ar fi săritura în cerc. Al treilea copil repetă aceste două mișcări și le adaugă pe ale sale. Mergeți în jurul grupului, astfel încât toată lumea să fi adăugat saltul. Copilul care nu reușește să imite totul în ordine este eliminat.

Jucării cu care copiii se pot juca afară

Lego

Poate nu v-ați gândit până acum, dar Lego sunt jucării perfecte cu care cei mici se pot juca afară. Sunt foarte distractive, îi ajută să își dezvolte multe abilități, de la creativitate la mișcări motorii fine. Există o mulțime de modele de Lego și le puteți alege pe cele care sunt pe placul copiilor. Doar întindeți o pătură afară sau în grădină și aduceți seturile de Lego, iar cei mici își vor construi propria lume.

Trambulină cu plasă de siguranță

Copiii dvs. vor avea în sfârșit un loc în care își pot descărca toată energia acumulată: trambulina de grădină. Optați pentru o versiune cu ușă cu fermoar integrat pentru a adăuga un nivel suplimentar de siguranță. De asemenea, stâlpii capitonați vă pot proteja chiar și copiii atunci când încearcă să facă o săritură.

Tobogan gonflabil

Nimic nu se compară cu un tobogan gonflabil pentru a face din joaca în grădină o plăcere. Și dacă căldura este pornită? Conectați un furtun și plasați-l în partea de sus a unui tobogan gonflabil și răcoriți tribul cu un tobogan cu apă. Ideea de a avea un tobogan gonflabil în grădină pe timpul verii este una excelentă, mai ales că îl puteți demonta atunci când este nevoie. Iar dacă aveți și o piscină, acest lucru este cu atât mai distractiv pentru cei mici, întrucât îl vor putea utiliza pentru sărituri.

Set bowling

Potrivit pentru copiii cu vârsta de 4 ani și peste, setul de bowling ajută la dezvoltarea abilităților motorii și a echilibrului. Setul include 1 minge și 6 popice foarte ușoare, care pot fi doborâte fără prea mult efort. Acest joc este ideal pentru o joacă în grădină, fără riscul de rănire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE