Activități culturale finanțate de Consiliul Județean Mureș Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 568 Vizualizări

Activități culturale finanțate de Consiliul Județean Mureș

Aleșii județeni au aprobat, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 25 august, modificarea Anexelor 1 şi 2 la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 26/28 februarie 2022 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean.

Astfel, a fost aprobată finanțarea următoarelor evenimente:

Promovarea valorilor interculturale și interetnice ale Văii Nirajului în județul Mureș și în județele limitrofe

Asociația de dans ”Bekecs Tancegyesulet”, în perioada 15 septembrie – 30 noiembrie 2022, intenționează să desfășoare în județul Mureș și în județele limitrofe activități cultural-educative cu spectacole de dans coregrafic și workshop-uri.

Pentru că, până la această dată, principala metodă de tezaurizare a patrimoniului rămâne sensibilizarea publicului larg privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriul transilvan și conservarea patrimoniului cultural imaterial și material ca un mijloc important de consolidare a legăturilor cu lumea satului, cu dezvoltarea economiei zonale prin promovarea activităților artizanale și meșteșugărești locale sau diversificarea ofertei turistice prin creșterea atractivității a zonei, Asociația de dans ”Bekecs Tancegyesulet” și alți artiști colaboratori (actori, muzicieni) propun acțiuni integrate didactic, interactive pentru copii și familii, dar și acțiuni artistice interculturale prin teatru și folclor, în 20 de localități – Sovata, Sângeorgiu de Mureș, Ernei, Valea Izvoarelor, Sângeorgiu de Pădure, Târgu Mureș, Chibed, Miercurea Ciuc, Bistrița, Joseni, Aiud, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Bălăușeri, Arad, Miercurea Nirajului, Rimetea, Sânmiclăuș, Lupeni, Cucerdea, Alba Iulia, Sărățeni, Brașov, Sibiu, Borsec, București.

Vor fi realizate acțiuni muzicale și de dans coregrafic interactiv unde copiii, împreună cu părinții pot să-și aprofundeze cunoștințele despre dansul și muzica populară specifică a Văii Nirajului, a județului Mureș și a zonei centrale transilvane. Vor fi integrate obiceiuri, legende prin mijloace de comunicare ale muzicii și ale dansului autohton.

Locație: județul Mureș și împrejurimi.

Organizator: Asociația de dans ”Bekecs Tancegyesulet”.

Perioadă: 15 septembrie – 30 noiembrie 2022.

Valoarea finanțării: 65.000 lei.

Balul Palatului

Asociația ”Mercur Creativ” vine cu propunerea desfășurării acțiunii Balul Palatului (11 noiembrie 2022), o activitate începută înca din anul 2017, cand organizatorii reușeau și să doneze Muzeului Județean Mureș un tablou al pictorului Aurel Ciupe.

În anul 2018, donația din partea organizatorilor Balului Palatului s-a îndreptat către Biblioteca Județeană Mureș – trei incunabule care au ajuns în colecția Bibliotecii și stau la dispoziția celor interesați. În 2019, donația se îndreaptă către Filarmonica de Stat Târgu Mureș prin patru partituri de Berlioz, Beethowen si Mozart care au intrat în patrimoniul Bibliotecii Filarmonicii de Stat Târgu Mureș. În anul 2021 au fost donate trei viori profesionale către Liceul Vocațional de Artă Mureș, iar în anul 2022 atenția se îndreaptă către Muzeul Județean – Secția de Științe ale Naturii din Târgu Mureș.

Evenimentul reprezintă o îmbinare armonioasă între dans, muzică, arhitectură și caritate. Balul Palatului va respecta un program al unor manifestări artistice de anvergură din țări cu tradiție și va cuprinde suite de dansuri prezentate de dansatori, adulți și copii prin celebrele dansuri de societate, demonstrații de balet, parade ale costumelor de epocă și nu numai.

Locație: Târgu Mureș- Palatul Culturii.

Organizator: Asociația ”Mercur Creativ”.

Data: 11 noiembrie 2022.

Valoarea finanțării: 20.000 lei.

Eveniment cultural ”Back to school”

În aceeași notă, pentru perioada 5-11 septembrie 2022, Asociația ”Csillag” Reghin solicită sprijin pentru realizarea unui proiect cultural-sportiv ”Back too school”, care reprezintă, în fapt, o altă formă de sprijinire a copiilor, în prevenirea abandonului școlar, prntru copii care frecventează școala în ciuda situației financiare precare.

Astfel, asociația intenționează crearea unui mediu cultural activ prin care cât mai mulți dintre copii să se familiarizeze cu îndemânarea creativa – hand made, cu diferite genuri de muzică, învățând despre tradiție și cultura culinară, intruducându-i în noua formulă de educare școlară prin cateva acțiuni atractive și mai puțin obișnuite.

Locație: Reghin.

Organizator: Asociația ”Csillag” Reghin.

Perioadă: 5-11 septembrie 2022.

Valoarea finanțării: 25.000 lei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE