Eroi Culturali, un proiect de film despre cultura romă Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 159 Vizualizări

Eroi Culturali, un proiect de film despre cultura romă

Reprezentanții a două studiouri de animație din Cluj și București, în parteneriat cu Editura editura Óðinsauga din Islanda lansează proiectul „Eroi Culturali”, o inițiativă prin care se sprijină inițiativele culturale despre minoritatea romă.

Scopul proiectului este acela de a realiza un film de animație în care se vor regăsi elemente-cheie ale culturii rome.

„Ceea ce știm noi să facem e să realizăm filme și cărți, să edităm video și să transmitem, prin intermediul poveștilor, idei, credințe și emoții. Asta ne propunem să facem și în cadrul proiectului Eroi Culturali: să găsim ancore, tradiții, credințe pe care să le ducem mai departe, să le facem cunoscute oamenilor care poate cunosc prea puține despre cultura romă: copii, tineri, adulți”, au transmis organizatorii..

Lansarea proiectului se va desfășura printr-o întâlnire în mediul online, luni 29 august de la ora 16:00. Organizatorii își propun să adune de la participanți idei, propuneri, sugestii, totodată să lege conexiuni care să ajute proiectul să ajungă cât mai departe: „să aducem filmul, cărțile și activitățile pe care le organizăm cât mai aproape de oameni”, se mai precizează în descrierea evenimentului. 

La evenimentul de lansare sunt așteptați reprezentanți ai comunității rome, jurnaliști și bloggeri care astfel se pot documenta pe acest subiect, al culturii rome, reprezentanți ai societății civile, persoane care fac parte din ONG-uri, autorități, părinți care vor să-și educe copiii în spiritul toleranței și incluziunii sociale,  artiști, scenariști care vor să afle cum am pus la cale proiectul și cum se pot implica și ei sau persoane interesate de cultura romă.

La evenimentul live vor participa: Ciprian Beldean – manager la DeveoMedia, studio de ilustrație și animație din Cluj,  Ștefan Buzea – regizor, managerul studioului de animație Duo Animation din București, Raluca Drozan – manager de proiect Eroi Culturali

Proiectul „Eroi Culturali” e finanțat prin Programul RO-Cultura, prin Granturile SEE 2014-2021.

Înscrierile se pot seariza completând următorul formular: https://forms.gle/RjxHRXzs9ai1A4oY8 .

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a proiectului, https://www.facebook.com/events/315769917408830?ref=newsfeed, luni la ora 15:00.

Foto: www.depositphoto.com.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE