Ștrandul Bánffy, relaxare și liniște într-o zonă montană. Program și tarife Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1500 Vizualizări

Ștrandul Bánffy, relaxare și liniște într-o zonă montană. Program și tarife

Vara se termină în câteva zile, dar soarele încă-și mai lasă amprenta și merită profitat din plin! Cum altfel, decât la piscină?

În apropierea județului Mureș, la aproximativ două ore de mers cu mașina, se află Ștrandul Bánffy. Situat în municipiul Toplița din județul Harghita, acesta este pentru vizitatori, o oază de relaxare.

„Între anii 1228-1948 era parte componentă a teritoriului familiei Bánffy, până în anul 1850, ștrandul fiind vizitat doar de către membrii familiei și de invitații lor. Apa izvorului a fost captată, în trecut, într-un bazin cu pereții de scânduri și folosit pentru băi, notorietatea lui crescând an de an datorită virtuților lor curative”, este descris ștrandul pe pagina web a Primăriei Municipiului Toplița.

Deși se află într-o zonă de munte,  cele două bazine de la Ștrandul Bánffy sunt umplute cu apă mezotermală, temperatura acesteia fiind de 26 de grade Celsius. Unul dintre bazine este pentru copii, având o adâncime maximă de 70 centimentru, iar celălalt pentru adulți, adâncimea acestuia variind între 2-5 metri.

Program și tarife                                                          

Ștrandul este deschis zilnic, între orele 10.00-18.00. De precizat că în zilele de joi, chiar dacă este deschis, nu se poate face baie, deoarece bazinele sunt golite de apă și curățate.

Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este de 15 lei în timpul săptămânii și 20 de lei în zilele de weekend. Copiii până la 8 ani au intrare gratuită, iar cei între 8 și 12 ani, vor plăti 5 lei în orice zi a săptămânii.

Prețul unui șezlong este 10 lei, iar cel al unui baldachin 40 de lei.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE