Creează-ți propria cremă de mâini cu plante medicinale! Life style
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 446 Vizualizări

Creează-ți propria cremă de mâini cu plante medicinale!

Pe lângă atmosfera Romei Antice de la Festivalul Roman, ce a avut loc luna aceasta la Călugăreni, evenimentul a adus în fața vizitatorilor o mulțime de curiozități și informații interesante legate de acea perioadă. 

„Leacurile băbești” sunt de fapt preluate din perioada romanilor,  cum sunt preluate sau inspirate și cremele, loțiunile, gelurile, parfumurile, alifiile din prezent. Inspirată din cultura romană și din tainele plantelor medicinale care au fost duse mai departe veacuri la rând, este și rețeta de cremă de mâini cu plante medicinale, pe care o poate face oricine acasă și pe care o puteți descoperi în rândurile următoare.

Cum faci crema?

Într-un bol se zdrobesc împreună umătoarele ingrediente: gălbenele (1 lingură), cimbrișor (1 lingură), fenicul (1 lingură), roiniță (1 lingură) și aproximativ 15ml de ulei de măsline. În paralel, se pune la bain-marie ulei de măsline( aproximativ 35ml) într-un bol ceramic și se adaugă plantele zdrobite, alături de 3-4 picături de ulei de lavandă. Compoziția se fierbe cam cinci minute, după care bolul se acoperă cu material textil și se lasă la temperatură normală, timp de 24 de ore. Apoi conținutul se strecoară cu ajutorul unei bucăți de tifon. Se topesc 6g de ceară de albine tot la bain-marie, iar când aceasta devine lichidă se adaugă treptat uleiul aromat obținut, amestecând constant până când compoziția devine omogenă. Compoziția rezultată se toarnă într-un recipient și se lasă la răcit până devine solidă. Crema poate fi folosită șase luni, fiind păstrată la temperatură medie și ferită de razele soarelui.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE