Home / Administratie / Reguli noi la platforma de depozitare a gunoiului de grajd din Tăureni

Reguli noi la platforma de depozitare a gunoiului de grajd din Tăureni

Distribuie

Aleșii locali ai comunei Tăureni au aprobat, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 31 iulie 2022, Regulamentul de funcționare a platformei de depozitare a gunoiului de grajd aparținând Comunei Tăureni. Potrivit documentului adoptat, primarul comunei Tăureni, Ovidiu Oltean, prin intermediul aparatului de specialitate, va duce la îndeplinire prevederile hotărârii.

Spicuiri din Regulament

Articolul 2

(1) – Prevederile prezentului regulament de funcționare se aplică cu privire la operarea platformei de depozitare a gunoiului de grajd, edificată în cadrul proiectului ”Controlul integrat al poluării cu nutrienți” și aflată în domeniul public al comunei Tăureni, denumită în continuare platformă de depozitare.

(2) – Platforma de depozitare vizează satisfacerea nevoilor referitoare la gestionarea gunoiului de grajd, produs în gospodăriile și fermele mici și mijlocii.

(3) – Prezentul regulament stabilește cadrul juridic unitar privind operarea platformei de depozitare, definind modalitățile și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru asigurarea operării, indicatorii de performanță, condițiile tehnice, raporturile dintre operator și utilizator.

(4) – Operatorul platformei de depozitare, indiferent de forma de proprietate și de modul în care este organizată gestiunea platformei, se va conforma prevederilor prezentului regulament.

Articolul 3

Prezentul regulament se aplică următoarelor activități referitoare la gestionarea gunoiului de grajd, prin intermediul platformei de depozitare și a utilajelor aferente:

a) Colectarea și transportul gunoiului de grajd la platforma de depozitare;

b) Descărcarea gunoiului de grajd la platforma de depozitare;

c) Manipularea gunoiului de grajd la platforma de depozitare;

d) Gestionarea gunoiului de grajd pentru a stimula descompunerea și producerea compostului;

e) Împrăștierea pe teren a compostului;

f) Manipularea și împrăștierea pe teren a efluentului.

Articolul 4

Rolul platformei este de depozitare temporară, în bune condiții tehnologice și ecologice, a dejecțiilor solide și semi-solide provenite de la animale, amestecate, sau nu, cu alte reziduuri organice cum ar fi resturile menajere sau de pe urma culturilor, precum și de amestecare și compostare a gunoiului de grajd.

Articolul 7

Platforma de depozitare, ce face obiectul prezentului regulament, situată în comuna Tăureni, este alcătuită din următoarele construcții:

a) Platforma propriu-zisă de depozitare, construită din beton armat, cu o suprafață de 951,6 de metri pătrați și o capacitate de stocare de 2.700 de metri cubi;

b) Un bazin de stocare, semi-îngropat, construit din beton armat, care are rolul de a colecta precipitațiile și efluenții;

c) Trei boxe din beton armat/ containere, fiecare cu o capacitate de stocare de 1,1 metri cubi, destinate colectării celor trei categorii de materiale inerte (sticlă, metal și plastic/carton) ajunse accidental în corpul gunoiului de grajd, dar și pentru a colecta gunoiul provenit din activitățile personalului ce-și desfășoară activitatea la platforma de depozitare.

Articolul 8

(1) Platforma de depozitare este dotată cu următoarele utilaje:

a) Încărcător frontal: 1 bucată;

b) Tractor: 1 bucată;

c) Remorcă agricolă basculabilă: 2 bucăți;

d) Remorcă cisternă vidanjabilă: 1 bucată;

e) Mașină de împrăștiat gunoi: 1 bucată.

(2) Utilajele menționate la articolul 1 sunt destinate exclusiv prestării servciilor aferente platformei de depozitare.

Articolul 9

Accesul la serviciilor aferente platformei de depozitare

(1) Toți utilizatorii, persoane fizice sau juridice, de pe teritoriul comunei Tăureni, au garantat dreptul de a beneficia de serviciile aferente platformei de depozitare. Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, de pe teritoriul altor unități administrativ-teritoriale, pot beneficia de serviciile aferente platformei de depozitare, în limitele și condițiile stabilite de operatorul platformei de depozitare.

(2) Utilizatorii au drept de acces, fără discriminare, la informațiile publice privind operarea platformei de depozitare, la indicatorii de performanță pe care trebuie să îi îndeplinească operatorul platformei de depozitare, la structura tarifară și, după caz, la clauzele contractuale.

(3) Operatorul platformei de depozitare este obligat ca prin modul de prestare a serviciilor să asigure protecția sănătății publice utilizând mijloace și utilaje corespunzătoare cerințelor autorităților competente din domeniul sănătății publice și al protecției mediului.

(4) Operatorul platformei de depozitare este obligat să asigure continuitatea serviciului conform programului aprobat de autoritățile administrației publice locale, cu excepția cazurilor de forță majoră care vor fi menționate în contractul de delegare sau în hotărârea de dare în administrare.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.