Home / Cultură / FOTO: Biserica din Veța (Moșuni) resfințită de Părintele Arhiepiscop Irineu

FOTO: Biserica din Veța (Moșuni) resfințită de Părintele Arhiepiscop Irineu

Distribuie

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat duminică, 28 august, slujba de resfințire a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din filia Veța, parohia Moșuni, protopopiatul Târgu-Mureș. În continuare, Ierarhul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, informează pagina web a Arhiepiscopiei Ortodoze Alba Iulia, www.reintregirea.ro.

Potrivit sursei citate, în Duminica a XI-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în filia Veța, parohia Moșuni, protopopiatul Târgu-Mureș. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Raportându-ne la Dumnezeu și ascultându-L, vom înțelege cine suntem și vom afla identitatea noastră. Vei ști cine ești tu când știi cine este El. Tu ești ființă creată. Tu ești rudă de gradul întâi cu Dumnezeu. Tu ești chipul slavei divine, chemat să atingi asemănarea cu Creatorul tău. Când spunem rugăciunea «Tatăl nostru», atunci recunoaștem aceasta. Dacă ne asumăm identitatea de fii ai Celui Preaînalt, El, Părintele ceresc, Își asumă rolul Său și ne sfințește viața, ne face asemenea Lui și ne inundă cu toate darurile Împărăției Sale”.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LSTGM aniversează 34 de ani de existență. Vezi lista evenimentelor omagiale organizate de ligă

Distribuie Liga Studenților din Târgu Mureș (LSTGM) împlinește vineri, 1 martie, 34 de ani de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.