Serată culturală la Iernut Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Serată culturală la Iernut

Biblioteca Orășenească Iernut a găzduit, marți seara, 23 august, o întâlnire a scriitorilor iernuțeni prilejuită de întoarcerea acasă a Simonei Anca Stoica, autor care face parte din Uniunea Scriitorilor Europeni.

După copilăria și tinerețea petrecute la Iernut, se stabilește în Belgia de unde revine în orașul natal cât de des poate, cu daruri pentru cititori. De data asta ne-a adus „Umbrele sufletului”, o carte de poezie în șase volume scrisă în singurătatea impusă de pandemie.

Printre cei care au întâmpinat-o cu bucurie se numără câțiva dintre autorii de carte iernuțeni: Daniela Mărginean, autoarea unor cărți de poezie printre care „Agapi mou”, „Zăpezi de soare” sau „Setea din palme”, cantautorul Cornel Mărginean cunoscut datorită textelor lui filozofice „Eseuri despre înțeles”, „Cartografierea frumuseții”, „Gândirea preistorică” sau „Note și idei despre suflet”, actorul, omul de radio și televiziune Rudy Moca, autor al volumului „Rromii, oamenii focului”, conf. univ. dr. psih. Maria Dorina Pașca sub a cărei semnătură au apărut peste 60 de publicații de specialitate dar și beletristică, ultimele scrise chiar în 2022 – „Terapia prin lectură” și „Ghid uzual de psihoterapii”.

Alături de rude și prieteni, Simona Stoica a citit câteva rânduri din fiecare volum, stârnind discuții mai mult sau mai puțin despre poezie, despre viață, reușind să creeze o atmosferă  relaxată și foarte plăcută în bibliotecă,  abordând totuși și subiecte „tabu” (neîmpliniri, tentații, vicii).

Cuvintele frumoase, înțelepte, poetice sau filozofice ale scriitorilor noștri și demonstrația de virtuozitate a unui vechi actor (Rudy Moca) au provocat apauze, melancolie, admirație și… zâmbete.

Dorul de locurile natale este atât de puternic încât revine acasă de mai multe ori în fiecare an: ”E o mare durere să fii plecat din țară, să porți dor mereu dar e o binecuvântare să poți lăsa gândurile tale îndurerate pentru conaționalii tăi.”
Dana GURGHIAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE