Home / Administratie / Criterii de acces la locuințele ANL din Luduș

Criterii de acces la locuințele ANL din Luduș

Distribuie

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) s-a înființat prin Legea nr. 152/1998, care a fost republicată, cu modificări și completări ulterioare. De-a lungul unui sfert de veac, prin ANL s-au construit în România un număr însemnat de apartamente destinate tinerilor și a familiilor aflate la început de drum.

Repartizarea locuințelor a revenit Primăriilor, cu respectarea prevederilor articolului 15 din Normele Metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 962/2001, cu modificările și completările ulterioare.

La Luduș, Comisia socială pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor construite prin ANL având în componență pe primarul Cristian Moldovan, președintele comisiei și membrii Anca Năsăudean, Claudia Vereș, Gabriela  Fleșar, Ioan Coman și Veronica Iacob.

Pentru tinerii care se pregătesc să solicite o locuință în blocurile ANL, reamintim criteriile de acces la locuință:

„1. Titularul cererii de repartizare a unei locuințe, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii și să poată primi repartiție pentru locuință în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste. Cererea de locuință se efectuează doar individual și în nume propriu.

2. Titularul cererii de locuință și ceilalți membrii ai familiei acestuia – soț/soție, copii și/alte persoane aflate în întreținerea acestuia – trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea în orașul Luduș.

3. Titularul cererii de locuință trebuie să își desfășoare activitatea în orașul Luduș.

4. Repartizarea  locuințelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele libere din fondul existent, cât și cele ce urmează să fie finalizate în cadrul unor obiective de investiții aprobate și cuprinse în programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinat închirierii. Atenție, lista de priorități se stabilește anual. Solicitanții înscriși în lista de priorități, cu respectarea criteriilor de la punctele 1, 2 și 3, care nu pot beneficia de repartizarea unei locuințe în limita fondului disponibil în anul respectiv, pot primi repartiții în anii următori, în limita fondului disponibil în fiecare an și în noua ordine de prioritate stabilită”.

Durata contractului de închiriere este stabilită la cinci ani de la data repartizării locuinței.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.