Home / Slider / 42 de scurtmetraje în programul de concurs al festivalului Alter-Native
Film studio.

42 de scurtmetraje în programul de concurs al festivalului Alter-Native

Distribuie

În urma deciziei juriului de preselecţie, 42 de scurtmetraje vor concura, anul acesta, pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native. Evenimentul, ajuns la a 30-a ediţi și, se va desfăşura în Palatul Culturii din Tîrgu Mureş, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie.

În total au fost înscrise în concurs 841 de pelicule. Conform deciziei juriului de preselecţie, în programul de concurs de aproximativ nouă ore, au fost admise 42 de scurtmetraje, printre care se numără 19 filme de ficţiune, 15 animaţii, 4 documentare şi 4 filme experimentale. Printre filmele cele mai apreciate România şi Franţa au câte şapte, Ungaria şase, Rusia cinci, iar Estonia patru creaţii. În total sunt reprezentate 17 ţări.

Membrii juriului de preselecţie au fost: Otília Ármeán (lector universitar la Universitatea Sapientia), György Durst (producător), Jenő Hartyándi (cineast independent), Szabolcs Előd Németh (jurnalist, critic de film, totodată directorul artistic al festivalului Alter-Native), Tibor Schneider (regizor, operator de imagine la Televiziunea Română).

O noutate în acest an este competiția regională, care este o secțiune separată, deschisă doar cineaștilor transilvăneni. Nouă scurtmetraje concurează pentru Premiul Ervin Schnedarek, printre care șase scurtmetraje, o animație și două documentare. Acestea vor fi proiectate în Sala Mică, iar două dintre ele au fost selectate şi în programul principal de concurs.

Lista filmelor selectate va fi disponibilă în curând pe site-ul reînnoit al festivalului, www.alternativeiff.ro.

Evenimentul este un parteneriat între Consiliul Judeţean Mureş, Universitatea de Arte din Târgu Mureş și Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti. Sprijinul finaciar a fost acordat de Primăria Municipiului Tîrgu Mureş, Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia Communitas şi Fondul Bethlen Gábor (Ungaria).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.