Elevii dezavantajați primesc 500 de lei de la stat. Care sunt condițiile Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 308 Vizualizări

Elevii dezavantajați primesc 500 de lei de la stat. Care sunt condițiile

Elevii și preșcolarii cu situație financiară precară pot beneficia de tichete sociale pentru rechizite, în anul școlar 2022-2023, în valoare de 500 de lei. Inspectoratele școlare au termen până la 23 septembrie 2022 să transmită Ministerului Educației lista cu beneficiarii tichetelor sociale pentru rechizite.

Valoarea nominală a unui tichet social pentru fiecare beneficiar este de 500 lei/ an școlar. Cu acestea pot fi achiziționate rechizite necesare frecventării școlii și grădiniței și articole de vestimentație.

Cine beneficiază de tichete sociale?

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș,  de acest ajutor financiar beneficiază copiii cei mai dezavantajați din sistemul de învățămânr preșcola, al căror familii au venitul lunar pe membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană singură, respectiv 298 lei.

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară solicitării stimulentului educațional. Acordarea tichetelor este condiționată de frecvența regulată la grădiniță. La stabilirea venitului lunar nu se iau în calcul categoriile de venituri enumerate în norme de aplicare  L 248/2015, respectiv alocații, burse.

Copiii cei mai dezavantajați din sistemul de învățământ primar și gimnazial, adică  elevii din familiile în care venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut (salariul minim brut în 2022 este 2.550 RON, 50% reprezintă 1.275 RON).

Stimulentul se acordă la cerere unuia din părinți înregistrată la Primărie sau școala unde frecventează.

La stablirea venitului mediu net lunar pe membru de familie vor fi luate în considerare absolut toate veniturile. Inclusiv: indemnizație de șomaj, creanțe legale, convenții civile de întreținere, indemnizații cu caracter permanent, alocații de stat pentru copii, alocații de întreținere pentru copii, burse pentru elevi și studenți, ajutorul acordat soțiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu, arenda, chiriile.

Foto Edupedu.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE