FOTOREPORTAJ: Excelența în educație premiată la Sărmașu Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1093 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Excelența în educație premiată la Sărmașu

În weekendul 26-28 august, au avut loc Zilele Orașului Sărmașu, care au fost celebrate într-un fundal de energie pozitivă, alături de oameni minunați. Debutul evenimentului a fost special și important pentru oraș, fiind inaugurată Școala Gimnazială din Sărmașu, care a beneficiat de un amplu proiect de reabilitare și modernizare.

Astfel, adunați în curtea școlii, primarul orașului, preoții meniți să susțină slujba de sfințire, oficialitățile invitate și publicul au asistat pentru început la intonarea Imnului Național. După slujba de TeDeum, cuvântul de deschidere al primarului, ec. Valer Botezan, și discursurile oficialităților locale și județene, a urmat un moment prin care munca elevilor sărmășeni care s-au remarcat în anul școlar trecut a fost răsplătită, iar sufletelor sărmășene care au contribuit la punerea temeliei și clădirea unor oameni mari le-a fost, de asemenea, apreciată munca pe care au depus-o necontenit zeci de ani.

Respect pentru dascăli

Primarul orașului Sărmașu, ec. Valer Botezan, a înmântat pentru început, premii celor care, cândva au contribuit la buna funcționare a învățământul sărmășean.  

„Dragii mei, sunt emoționat pentru că nimeni nu se poate ridica prin el însuși. Trebuie să fie cineva căre să-ți întindă o mână, să te ajute să te ridici. Iar eu astăzi, în calitate de primar, pentru că am hotărât să premiez și să-i omagiez pe toți profesorii pensionari, sunt deosebit de emoționat pentru că o văd aici și pe educatoarea mea din grădiniță. Îl văd aici pe domnul profesor de matematică, domnul Jucan, căruia îi datorez tot ce sunt astăzi. Cu siguranță sunt mulți alți profesori, care mi-au întins mâna și m-au ajutat pentru a ajunge ceea ce sunt astăzi. Cel mai important este să le acordăm respectul cuvenit, să-i omagiem și să nu uităm că fără ei nu am fi ajuns nimic în viață. Eu le mulțumesc din suflet tuturor”, a transmis călduros primarul Valer Botezan.

Elitele tinerei generații sărmășene

De asemenea, au fost premiați și elevii care s-au remarcat în anul școlar 2021-2022, performanța acestora fiind răsplătită și financiar. Astfel s-au remarcat următorii elevi care au obținut media peste 9,00 la Evaluarea Națională: Hulpe Delia (9,37), Vărzar Maria Andreea (9,27), Șugar Codruța Pompilia (9,10).

Elevi care au obținut media peste 9,00 la Examenul de Bacalaureat: Iordache Adela Maria (9,93), Saxon Aura Cristina (9,83), Mureșan Raul Călin (9,66), Neamțiu Cosmin Adrian (9,63), Huzdup Monica (9,58), Dâmbian Antonio Gabriel (9,31).

Elevi olimpici: Nagy Rachel (competiție sportivă, faza județeană), Cenan Olivia (concurs Limba și Literatura Română – monolog, faza națională), Deac Georgiana Paula și Smoleac Diana Minerva (Olimpiada Națională „Universul Cunoașterii prin Lectură”, faza națională).

De asemenea, le-au fost oferite premii și elevilor sărmășeni care au absovit în licee din alte localități remarcându-se cu rezultate deosebite: Călugăr Darius, Tușinean Iulia Bianca, Socaciu Andreea Ioana, Dreptate Marcela Denisa, Jucan Codruța, Șugar Alexandra Bianca, Saxon Darius, Oltean Daria, Molnar Brigitta Szidonia, Porkolab Arabella Renata, Veniger Hermina Noemi, Szisze Noemi și Ungurean Niculina Daniela.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE