Home / Administratie / Stație mutată abuziv în fața sediului unor firme din Târgu Mureș?!

Stație mutată abuziv în fața sediului unor firme din Târgu Mureș?!

Distribuie

Recent, un grup de antreprenori care își desfășoară activitatea în zona viitorului magazin Lidl de pe strada 22 Decembrie 1989, la ieșirea din Târgu Mureș înspre Sângeorgiu de Mureș, s-au adresat redacției Zi de Zi pentru a-și exprima nemulțumirea vis a vis de mutarea unei stații de autobuz și modul în care se derulează lucrările, dar și de faptul că activitatea lor este grav perturbată.

Locația stației, alta la dezbaterea publică

Una dintre firmele care s-au trezit efectiv cu șantierul pentru viitoarea stație de autobuz la intrarea în clădirea de birouri este Nakita Prod Comimpex SRL, al cărui sediu se află pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 150.

Managerul firmei, Lucian Cueșdean, susține că în anul 2021 Primăria Municipiului Târgu Mureș a organizat o dezbatere publică pe tema amenajărilor care se impun prin construirea noului magazin Lidl, însă la dezbaterea respectivă se prevedea faptul că stația de autobuz va fi amplasată undeva la limita dintre localitățile Târgu Mureș și Sângeorgiu de Mureș, adică la câteva sute de metri distanță de compania sa.

(Explicație foto: Proiectul prezentat la dezbaterea publică din 2021: stația propusă este colorată cu roșu; sediul firmei Nakita Prod Comimpex, cu verde)

”Cineva a schimbat ulterior proiectul, probabil fără să vină să vadă situația concretă, de la fața locului. Pe mine, nu m-a anunțat nimeni că se va construi o stație de autobuz în fața sediului firmei. La dezbaterea publică la care am participat stația de autobuz era la locul ei inițial. La noi în fața firmei era prevăzută doar o zonă de decelerare pentru autoturisme. Practic, într-o zi ne-am trezit cu niște muncitori care săpau în fața firmei. I-am întrebat ce fac și mi-au răspuns că așa e proiectul. Care proiect?!”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Lucian Cueșdean.

Trotuarul stației, aflat pe proprietate privată

O altă nemulțumire prezentată de către managerul Nakita Prod Comimpex se referă la modul în care a fost realizat proiectul noii stații de autobuz. În mod bizar, aceasta este construită chiar la limita dintre domeniul public și proprietatea societății Nakita Prod Comimpex.

(Explicație foto: Călătorii vor coborî din autobuz pe proprietatea privată a firmei Nakita Prod Comimpex)

”Dacă teoretic aș îngrădi proprietatea mea, călătorii care coboară din autobuz n-ar avea unde să coboare. Ar coborî din autobuz în gard. Nu se poate să faci o stație de autobuz fără să lași spațiu și pentru un trotuar pentru pietoni. Trotuarul respectiv se află pe proprietatea mea”, a menționat Lucian Cueșdean.

Explicații oficiale

Redăm, în rândurile de mai jos, explicațiile pe marginea acestui caz primite de redacția Zi de Zi de la oficialii Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

”La cererea Municipiului Târgu Mureș – Administrația Domeniului Public a fost emisă autorizația de construire nr. 347/21 octombrie 2021 pentru amenajare accese și semaforizare intersecția strada 22 Decembrie 1989 nr. 150/152 – zona Lidl. La baza emiterii actului administrativ a stat pe lângă o serie de avize/acorduri, documentația tehnică întocmită conform legislației specifice și avizul Comisiei de circulație”, se menționează într-o adresă semnată de către Soós Zoltán – primar Anca Voichița Bâta – secretar general, Irma Costașuc – director executiv și Szekely Zoltan – șef serviciu

”Prin prezenta, vă comunicăm faptul că s-a emis avizul Comisiei de circulație nr. 3515/3 septembrie 2012 prin care s-a solicitat amenajarea stațiilor de autobuz pe ambele părți, având la bază Procesul verbal al Comisiei de circulație nr. 33324/22 august 2019”, a explicat și Florian Moldovan, directorul Administrației Domeniului Public.

Ce rost a mai avut dezbaterea publică?

La final, rămân cel puțin două întrebări:

1) Ce rost a mai avut dezbaterea publică organizată în anul 2021 dacă ulterior autoritățile locale din Târgu Mureș au decis în mod unilateral mutarea stației de autobuz pe baza unor avize din anii 2012 și 2019, în contradicție cu concluziile respectivei dezbateri publice?!

(Explicație foto: Proiectul prezentat la dezbaterea publică din 2021: stația propusă este colorată cu roșu; sediul firmei Nakita Prod Comimpex, cu verde)

2) Dacă a existat un aviz emis de ADP în septembrie 2019 pentru amplasarea unei stații de autobuz pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 150-152, de ce la dezbaterea publică din 2021 s-a prezentat un alt proiect care prevedea amplasarea stației în altă locație decât pentru cea pentru care era emis avizul?!
Alex TOTH

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Showroom nou de materiale de construcții, la Târgu Mureș

Distribuie Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.