Radu Carp despre fațetele politicii Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Radu Carp despre fațetele politicii

Cetatea Medievală, Bastionul Măcelarilor, a găzduit joi, 1 septembrie, de la ora 16.30,  la lansarea volumelor ” O lumină în întuneric ”  și „Confruntând zilnic pandemia”, autor prof.univ.dr. Radu Carp. Evenimentul a fost onorat și de prezența conf. universitar dr. Mihaela Natea și Lucian Săcălean PhD Lecturer, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie.

„Revin cu plăcere la Târgu Mureș de fiecare dată, dacă stau să mă gândesc bine, toate cărțile pe care le-am publicat începând cu 2015 le-am lansat aici, unele chiar în premieră. Din cauza pandemiei a fost imposibil de organizat evenimente publice, anul acesta am început un turneu de promovare a acestor cărți scoase la editura Cetatea de scaun din Târgoviște, în mai multe orașe, Târgu Mureș e al treilea oraș în care mă opresc. Cele două cărți reunesc articole scrise în acești doi ani, scrise în perioada în care mai toți am stat izolați, texte care tratează foarte multe fațete ale politicii de la noi și internațioanle, sper ca cititorul mureșean să regăsească în aceste lucrări răspunsuri la întrebările pe care toți le avem referitor la politică”, a declarat Radu Carp.

Citind aceste cărți, mureșenii pot reflecta asupra unor teme de actualitate, democrația și pericolul populismului, statul de drept, minoritățile naționale, drepturile omului, religia în spațiul public, guvernanta europeană, sistemele politice naționale și relațiile internaționale.

 Radu Carp este profesor la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București și director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Politice. Are un masterat în studii europene și relații internaționale la Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (1996) și este doctor în drept al Universității „Babeș-Bolyai“ (2002). Are numeroase colaborări și stagii de predare la universități prestigioase și a participat la proiecte de cercetare în colaborare cu mai multe instituţii. A publicat 15 volume, atât de autor, cât și colective. Ultimele cărţi publicate: Politograma: Incursiuni în vocabularul democraţiei (2015), Dreptul public: perspectiva comparată şi analiza politică – o intersecţie necesară (2015), Calea europeană a Republicii Moldova (2016). A mai publicat articole și capitole în volume colective în Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Lituania, Polonia, Republica Moldova, Olanda, SUA, Ucraina.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE