Vloggerul Alin Decean pe scena Românii au talent Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1171 Vizualizări

Vloggerul Alin Decean pe scena Românii au talent

Vlogging-ul devine din ce în ce mai popular. Tot mai multe persoane se orientează către această formă de creare de conținut, dar puțini sunt cei care reușesc să aibă audiență peste 200.000 de abonați. Consecvent și intuitiv, Alin Decean a reușit. Este din Luduș, are 21 de ani și creează materiale video pe care le postează online, pe Tiktok, Youtube și Facebook. Studiază la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și, de curând, a dovedit că este cel mai bun și la Festivalul Internațional al Studenților vorbitori de Limba Franceză din București.

Ești câștigătorul Festivalului Internațional al Studenților vorbitori de Limba Franceză din București. Povestește-mi despre asta, când a avut loc și cu ce te-ai prezentat?

Festivalul s-a desfășurat între 10 și 15 iulie 2022. S-au prezentat peste 100 de participanți din 20 de țări din Europa de Est. Tematica festivalului a fost conceptul de „tineret”. Așadar, au avut loc competiții sportive, ateliere de dans, de fotografie, de muzică și ateliere media, creație de conținut audio, jurnale video. M-am înscris la conținut media și la dans, deoarece puteau fi alese două domenii.  În ultima zi a fost Gala festivalului, unde am primit locul 1 pe conținut media și locul 2 la dans.

Putem vedea momentul tău?

Da.  Aici e momentul de dans :

https://www.facebook.com/groups/330622001735/permalink/10158394670681736/

Iar aici este momentul surpriză

Ce performanțe ai ca vlogger? Cine te inspiră?

Am început în urmă cu 5 ani, iar până în prezent am strâns peste 200.000 abonați, cei mai mulți pe Tiktok (155.000) și Youtube.

Cei curioși îmi pot accesa canalele

https://www.tiktok.com/@youtube__alindecean /

https://m.youtube.com/c/AlinuTZuDecean168

Postez documentare scurte, unde vorbesc despre diferite curiozități din România sau chiar din toată lumea sau dezbat anumite mituri. Oamenii le apreciază și cred că într-o perioadă în care dezinformația și negativismul sunt peste tot…e bună și puțină pozitivitate și ceva…educativ. Sunt peste 300 de filmulețe postate.Tipul de conținut pe care îl postez s-a schimbat în timp. De la clipuri comice , unde mă inspirau familia mea și prietenii, am trecut la o tematică serioasă. Mă inspiră de obicei personalități mari ca Mihai Eminescu, Marilyn Monroe și Michael Jackson.

Unde ai învățat să dansezi?

Pe cât de amuzant sună, acasă în fața oglinzii. Începând din anul 2020… și nu speram să ajung la vreun festival sau concurs, o făceam doar din plăcere…

Ai participat la Românii au talent, anul trecut, spune-mi cum a fost? Cu ce amintiri ai rămas?

Este o experiență de neuitat. În primul rând vorbim de cea mai mare și populară scenă din România… Îmi amintesc foarte bine oamenii de acolo. Chitariști rock, dansatori, acrobați, cântăreți, meșteri, tot felul de persoane, fiecare cu propria poveste de viață. Când îi vedem la televizor ne fac „pielea de găină,” însă față în față e și mai frumos. Îmi amintesc din nou că eram stresat, deoarece plecam singur cu trenul spre București, pentru prima dată, dar m-am descurcat totuși. 

Ce alte pasiuni mai ai? 

Pe lângă vlog, ar fi Limba franceză, și mulțumită tuturor profesorilor pe care i-am avut, această pasiune e încă vie din clasa a III-a. Sunt și astronom amator, fac adesea observații pe cer cu telescop, binoclu, am scris și o carte cu toate observațiile făcute  (pe care o găsiți în Magazin Play – ,,Astronomia și Misterele Universului”). Totodată dețin și un club virtual de știință pe Facebook, cu 50.000 de membri : Misterele Universului.

Ai un motto?

Ar fi două…

„Dacă vrei ca lumea să fie un loc mai bun, privește-te pe tine însuți și fă schimbarea” – Michael Jackson.

„Azi să fii mai bun decât ieri și mai slab decât mâine” – Daniel Zărnescu.

Este ceva ce nu știi să faci?

Sunt multe lucruri pe care noi, oamenii, nu le știm face. Dar putem învăța, cu voință.

De exemplu nu pot pilota un elicopter, nu pot conduce încă o mașină (neavând permis), nu aș putea face o operație (nefiind doctor), dar dacă învăț cum, sigur voi putea.

Pe parcursul întregii vieți învățăm, ce să facem, cum să facem, cum să gândim, cum să ne comportăm. Trebuie doar să vrem și să nu uităm că nu suntem perfecți, să nu ne comparăm niciodată cu altcineva, ci doar cu noi înșine.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE