Atelier de lectură la Grădinița din Petelea Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 348 Vizualizări

Atelier de lectură la Grădinița din Petelea

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Inspectoratul Școlar Județean Mureș în parteneriat cu Școala Gimnazială Petelea și Grădinița cu Program Normal Petelea au organizat miercuri, 31 august, împreună cu Asociația OvidiuRO evenimente de lectură pentru copiii.

Ziua Limbii Române, eveniment care tradițional se celebrează pe 31 august, atât în România, cât și în Republica Moldova, devine un prilej de a citi literatură românească și de a discuta cu cei mici pe insulele de lectură despre autorii români.

Astfel, a avut loc activitatea „Mult e dulce și frumoasă limba ce-o vorbim”, unde copiii și părinții sunt așteptați să descopere cărțile românești.

La activitatea desfășurată la Școala Gimnazială Petelea – Grădinița cu Program Normal Petelea cu sprijinul inspectorului școlar pentru educație timpurie, limba română, Maria-Ramona Gros, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, au participat zece profesori pentru învățământul preșcolar din zona Reghin și autoarea cărții pentru copii „Meduza magică”, Mihaela Grigoraș, care a susținut un atelier de lectură. Această activitate a reprezentat în același timp și o încununare a activităților desfășurate în cadrul Atelierelor de Vară Șotron 2022 a căror lansare, la nivel național, a avut loc tot la Grădinița cu Program Normal Petelea în de 22 iunie 2022.

”Insule de lectură”

În perioada următoare, sub umbrela Zilei Limbii Române, programul propus de Asociația OvidiuRO include ateliere de lectură și întâlniri cu autori și ilustratori români, mini-târguri de carte, multe ateliere de lectură în comunități defavorizate în parteneriat cu echipe locale și edituri românești specializate în carte pentru copii, editura Frontiera, Cartea Copiilor, Trei, Litera, DPH și Corint. 

„De Ziua Limbii Române, ne-am propus ca pe insule de lectură din grădinițe să se audă creațiile scriitorilor români clasici și contemporani. Mergem atât în comunitățile rurale, unde sunt foarte puține cărți pentru copii și activități de încurajare a lecturii din primii ani de viață, dar și în zone urbane, unde descoperim din ce în ce mai multe proiecte editoriale ambițioase, librării și biblioteci care au secțiuni dedicate literaturii pentru copii. La fel ca Ziua Lecturii, și Ziua Limbii Române merită sărbătorită în fiecare zi, fondul de carte pentru copii fiind din ce în ce mai valoros și divers”, a subliniat Maria Gheorghiu, președintele Asociației OvidiuRO. 

Cu această ocazie, va fi recreat Podul de Cărți cu Republica Moldova, unde o donație de cărți din partea Asociației OvidiuRO va ajunge la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, pentru a le distribui bibliotecilor rurale selectate, iar în România, se vor achiziționa cărți scrise de autori din Republica Moldova pentru a fi donate în biblioteci rurale din comunități defavorizate.

Pentru mai multe idei de lectură, OvidiuRO a lansat Catalogul online „100 de povești!”, unde veți putea găsi o selecție atentă de titluri, atât din literatura universală, cât și din literatura română.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE