Home / Administratie / (Re)înființarea Liceului Romano-Catolic, atacată în instanță? Răspunsul prefectului

(Re)înființarea Liceului Romano-Catolic, atacată în instanță? Răspunsul prefectului

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 25 august, inițierea reorganizării prin divizare parțială a Liceului Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș prin constituirea unei noi unități de învățământ romano-catolic, în condițiile legii, și anume Liceul Romano-Catolic, începând cu anul școlar 2023-2024.

Ulterior aprobării, hotărârea a fost contestată în mediul online de mai mulți politicieni care au acuzat că proiectul adoptat de Consiliul Local Târgu Mureș nu a fost supus dezbaterii publice.

”Atribuțiile Instituției Prefectului și a prefectului județului Mureș în ceea ce privește verificarea legalității hotărârilor de Consiliu Local comportă niște pași. Primul pas este ca în termen de 10 zile fiecare Consiliu Local, fiecare unitate administrative-teritorială va comunica și va înainta spre verificarea legalității hotărârile de Consiliu Local. În momentul în care Primăria Municipiului Târgu Mureș și dacă nu greșesc marți (30 august 2022 – n.a.) mi-a fost comunicată hotărârea de Consiliu Local care are ca obiect cel menționat de dumneavoastră, avem termen de șase luni de zile să verificăm legalitatea acelei hotărâri și după aceea să purcedem ca atare, după ce semnalăm sau vedem care este stadiul din punct de vedere al legislației în vigoare. Nu pot să vă răspund ce vom face până împreună cu Compartimentul juridic din cadrul instituției nu vom vedea, pe parte legală, dacă acea hotărâre de Consiliu Local întrunește toate condițiile legale”, a afirmat joi, 1 septembrie, într-o conferință de presă, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, care a răspuns astfel întrebării dacă va ataca sau nu hotărârea în contencios administrativ.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.