Home / Învățămînt / Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, debut de an școlar cu optimism, speranță și încredere

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, debut de an școlar cu optimism, speranță și încredere

Distribuie

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din municipiul Reghin a pășit în noul an școlar luni, 5 septembrie, prilej pentru Comunitatea Blaga în frunte cu directorul școlii, prof. Andreea Dumitrache să reamintească întregii comunități reghinenen rolul și menirea școlii, învățământului și nu în ultimul rând dragostea pentru cunoaștere.

„Este o zi importantă pentru educația noastră deoarece este prima zi de scoală dintr-un an nou scolar. Este vorba despre un nou început ce aduce speranță pentru noi șanse de a învăța, de a ne face noi prieteni, de a repara greșeli, de a face planuri. Ken Robinson, autor britanic și consilier internațional în domeniul educației pentru organismele guvernamentale spunea că „toți copii încep școala cu imaginații efervescente, minți fertile și dorința de a încerca si gândi lucruri noi”. Toate acestea se pot realiza în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”, unitate de învățământ  ce asigură mediul propice pentru invățarea eficientă: mediu social -educațional, dotarea școli cu laboratoare, materiale didactice, instrumente de lucru și nu în ultimul rând, asigurarea cu cadre didactice bine pregătite.”, a precizat prof. Andreea Dumitrache, directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Mesaj către profesori și părinți

„Onorate cadre didactice, dați-mi voie să-mi exprim recunoștinta pentru eforturile care le veți depune pentru ca acești elevi ai noștri să devină mai puternici, inteligenți, mai bine pregătiți pentru viață. Sunt convinsă că veți pune valoare în tot  ceea ce veți face. A fi profesor este un privilegiu, dar care vine cu multă responsabilitate. De aceea vă doresc multă putere de muncă, încredere și optimism. Stimați părinți, mulțumim pentru încrederea acordată instituției noastre: alegerea liceului, sprijinul acordat zilnic invățării, dialogului deschis cu noi, legăturii stabilite cu dirigintele clasei, interesului permanent pentru bunăstarea copilului dumneavoastră. Și noi suntem părinți și stim că nu e ușor să ținem pasul cu toate provocările vârstei adolescenței. Respect pentru tot ceea ce faceți pentru copii dumneavoastră”, a spus prof. Andreea Dumitrache.

Gânduri pentru elevi

„ Dragi elevi, aș dori să întelegeti cât de importanți sunteti: toată lumea prezentă astăzi, oficialităti, părinți, profesori, personalul școlii, cu toții se află aici pentru voi. Dacă totul este pregătit pentru ca voi să vă consolidați educația, nu mai rămâne decât ca voi să vă găsiti motivația de a veni la școală. Nu irosiți acestă atenție si grijă indreptată către voi!”, a precizat directorul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” care și-a încheiat discursul cu spusele lui Anthony J D’Angelo: ”Fă-ți o pasiune din invătare. Dacă faci asta nu vei înceta niciodată să crești”.

În cadrul festivității de deschidere a noului an școlar au fost premiați elevii claselor tehnoilogice precum și elevii evidențiați în cadrul concursurilor de peste vară printre care se numără și cei din echipa Kream, câștigătoare în cadrul Festivalului Boovie.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.