Zeci de controale ISU în școli din județul Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Zeci de controale ISU în școli din județul Mureș

Peste 70 de controale, soldate cu trei amenzi şi 74 de acţiuni preventive au fost efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş în unităţile de învăţământ pentru identificarea şi remedierea cauzelor care ar putea genera o situaţie de urgenţă.
„Inspectorii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, au desfăşurat în această perioadă, ca în fiecare an, verificări şi controale preventive la nivelul unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Mureş, în vederea. Astfel, în ultimele 12 luni, la nivelul unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Mureş, s-au executat un număr de 74 de controale, aplicându-se un număr total de 3 amenzi în cuantum de 1.500 de lei, fiind desfăşurate un număr de 74 de activităţi de informare preventivă, cu un număr de 323 de participanţi”, a arătat ISU Mureş, într-o informare de presă.
Potrivit ISU Mureş, pentru un bun răspuns în eventualele situaţii de urgenţă care se pot produce în cadrul unităţilor de învăţământ au fost efectuate 17 exerciţii de evacuare cu un număr de 297 participanţi.
Pentru începerea anului şcolar în siguranţă, dar şi pentru buna desfăşurarea a activităţilor viitoare, ISU Mureş a transmis unităţilor de învăţământ o serie de măsuri şi reguli de urmat, pentru pregătirea personalului şi prevenirea apariţiei incendiilor în unităţile de învăţământ.
Între acestea se regăsesc şi efectuarea, la începutul anului şcolar, a unui control intern de prevenire a incendiilor la clădirile şi construcţiile de învăţământ, prin personalul propriu de specialitate, dar şi organizarea, de către fiecare unitate de învăţământ, a unui exerciţiu de evacuare.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE