O zi călare, în natură…nu departe de județul Mureș Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 365 Vizualizări

O zi călare, în natură…nu departe de județul Mureș

Călăria este unul din lucrurile pe care oricine trebuie să le încerce într-o viață… Dacă încă nu ai avut ocazia, cei de la TerraMont organizează sâmbătă, 10 septembrie și duminică, 18 septembrie un program numit „Inițiere în călărie&Tir cu arcul”. Acesta se desfășoară în localitatea Stâna, din apropierea județului Cluj și se află la doar două ore de mers cu mașina de Târgu Mureș. Programul începe la 11.00 dimineața și se termină seara, la 17.00.

„Relaxează-te în mijlocul naturii și descoperă efectul terapeutic al unei plimbări călare! Vei învăța cum să încaleci corect pe un cal, cum să controlezi direcția calului din hățuri, și cum să-ți găsești echilibrul călare în funcție de teren. După traseu, ne relaxăm la aer curat, la o cafea, un sirop natural și apă de izvor, și ne pregătim de Atelierul de Tir cu Arcul tradițional.”, este specificat în descrierea evenimentului.

Prețul pentru această zi de conectare cu natura, cu animalele, cu oamenii și cu sinele este de 185 lei/persoană și include: echiparea și pregătirea căluților, instructajul teoretic înainte de încălecare, un traseu călare prin natură de aproximativ 2 ore și 50 de minute și 8-9 kilometri, unul sau mai multi ghizi pe tot parcursul traseului, cască de călărie, Atelier de Tir cu Arcul tradițional (fără limită la săgeți), ceai, sirop sau cafea din partea gazdelor.

„Vom călări pe cai adulți din rasa Huțul și Arab mixed sau local. Au între 145-165 cm înălțime la greabăn și sunt folosiți doar pentru drumeții montane călare, fiind special dresați pentru aceasta. Au vârste cuprinse între 13-20 de ani și sunt foarte blânzi și prietenoși cu oamenii. Șeile pe care le vom folosi sunt tip Englezesc”, se evidențiază în descriere.

Participanții sunt rugați să vină echipați cu: bocanci comozi, cizme sau adidași, pantaloni lungi, geacă de vânt, pelerină de ploaie, mănuși, cremă de soare și să nu uite de apa și un pachet cu mancare.

Înscrierile se fac online, accesând următorul link: https://forms.gle/2ky8c6xptM9J3djE7, iar dacă există curiozități sau nelămuriri, puteți suna la următorul număr de telefon: 0729 857 511.

Totodată, pentru cei care doresc să participe la un tur privat alături de familie sau de un grup de prieteni, pot face o rezervare chiar și în cursul săptămânii, pe pagina oficială TerraMont.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE