Curtea Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș a găzduit în ziua de 29 august un eveniment inedit. Asociația MureșHub a organizat un workshop culinar în care b-unici și refugiați ucraineni și-au exersat creativitatea într-ale gătitului. Morcovul a fost leguma la loc de cinste.
Ingredientul recomandat este unul dintre cele mai sănătoase pentru copii, adulți și vârstnici deopotrivă și are o diversitate calorică și nutrițională.
“Gătitul a fost o plăcere, întreaga curte a fost cuprinsă de mireasma a „ceva bun” și văzând fețele fericite ale celor care au participat efectiv la pregătiri, dar și al celor care doar au “supravegheat” procesul, am uitat de timpul în care am stat aplecați deasupra blatului de lucru sau al plitelor electrice. Scopul întâlnirii a fost acela de a ne cunoaște mai bine , nefiind la prima noastră întâlnire, de a împărtăși rețete culinare și plăcerea de a găti”, a precizat Florea Anca Mariela, director al căminului.
Acțiunea s-a lăsat cu preparate delicioase, salată de crudități, sucuri naturale: de morcov amestecat la alegere cu măr, banană sau portocale, supă cremă de morcov, ficăței de pui cu morcovi „trași la tigaie”(rețetă tradițională din Ucraina), turtă dulce în formă de morcov ornată cu royal icing, brioșe cu morcovi, morcovei din pastă de zahăr În total, 7 rețete, câte una pentru fiecare zi a săptămânii.