Home / Slider / B-unicii au îmbrăcat șorțul de masterchef

B-unicii au îmbrăcat șorțul de masterchef

Distribuie

Curtea Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș a găzduit în ziua de 29 august un eveniment inedit. Asociația MureșHub a organizat un workshop culinar în care b-unici și refugiați ucraineni și-au exersat creativitatea într-ale gătitului. Morcovul a fost leguma la loc de cinste.

Ingredientul recomandat este unul dintre cele mai sănătoase pentru copii, adulți și vârstnici deopotrivă și are o diversitate calorică și nutrițională.

“Gătitul a fost  o plăcere, întreaga curte a fost cuprinsă de mireasma  a „ceva bun” și văzând  fețele fericite ale celor care au participat efectiv la pregătiri, dar și al celor care doar au “supravegheat” procesul, am uitat  de timpul în care am stat  aplecați deasupra blatului de lucru sau al plitelor electrice. Scopul întâlnirii a fost acela de a ne cunoaște mai bine , nefiind la prima noastră întâlnire, de a  împărtăși rețete culinare și plăcerea de a găti”, a precizat Florea Anca Mariela, director al căminului.

Acțiunea s-a lăsat cu preparate delicioase, salată de crudități, sucuri naturale: de morcov amestecat la alegere cu măr, banană sau portocale, supă cremă de morcov, ficăței de pui cu morcovi „trași la tigaie”(rețetă tradițională din Ucraina), turtă dulce în formă de morcov ornată cu royal icing, brioșe cu morcovi, morcovei din pastă de zahăr  În total, 7 rețete, câte una pentru fiecare zi a săptămânii.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.