FOTO: Meseria de jandarm, prezentată elevilor de la ”Lucian Blaga” Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 876 Vizualizări

FOTO: Meseria de jandarm, prezentată elevilor de la ”Lucian Blaga”

Jandarmii Grupării Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au fost prezenți miercuri, 7 septembrie în mijlocul elevilor Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin, acțiune care se înscrie în cadrul activităților specifice derulate de jandarmi în rândul elevilor din cadrul unităților de învățământ preuniversitar aflați în an terminal, respectiv clasa a XII-a.

În acest context s-a înscris și acțiunea de la liceul reghinean, care a vizat atât activitățile de intervenție preventivă în domeniul ordinii și siguranței publice, domeniul prevenirii consumului de substanțe interzise și alcool, precum și activități ce vizează dezvoltarea unei cariere profesionale în Jandarmeria Română.

Acțiunile specifice jandarmilor, pe înțelesul elevilor

În prima parte a zilei, ca urmare a condițiilor meteo, activitățile au avut loc în sala de sport a liceului, acțiuni care au avut în vedere ateliere preventiv-educative în domeniul ordinii și siguranței publice și în domeniul prevenirii consumului de alcool și droguri, precum și prezentarea ofertei educaționale în ce privește profesia de jandarm. De asemenea, elevii claselor a XII-a au avut parte de o prezentare a tehnicii militare din dotarea Jandarmeriei. De asemenea, elevii au fost transpuși în mediul militar, scopul fiind o mai bună și reală percepție asupra meseriei de jandarm.

Vremea a permis în cele din urmă desfășurarea unor activități în curtea liceului, prilej pentru elevi să asiste la o demonstrație cu câinii aflați în dotarea Grupării Mobile de Jandarmi ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Feedback mai mult decât pozitiv

Reacțiile elevilor au fost cât se poate de pozitive, experiența trăită alături de jandarmii mureșeni fiind apreciată la unison de toți cei care miercuri, 7 septembrie au gustat pe viu din meseria de jandarm.

“Activitatea desfășurată de Jandarmeria Română a fost o experiență interesantă, folositoare pentru cei care își doresc sa practice această meserie pe viitor. Câinii de paza au stârnit, în mod special, curiozitatea elevilor, precum și oportunitatea de a folosi o arma Airsoft. Personalul jandarmeriei a făcut tot posibilul pentru a ne învata ce presupune această meserie. Le mulțumim atât lor, cât și cadrelor didactice care ne-au însoțit și au încurajat desfășurarea acestei activități”, a precizat Ercse Julia, elevă în clasa XII-a A.

„În concluzie, aceasta experiență pe care am trait-o astăzi alături de cei de la jandarmerie a fost una în care am învățat ce este o armă,cum se foloseste,am învățat ce este aceea vestă antiglot,am admirat câinii în timp ce apatacau,a fost o experiență nouă pentru unii”, a spus Denisa Naste, elevă în clasa XII-a F.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE