Charles al III-lea va fi acum noul rege al Marii Britanii Externe
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 402 Vizualizări

Charles al III-lea va fi acum noul rege al Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viața joi, 8 septembrie. După o era a eleganței și a spiritului puternic de care a dat dovadă, după o domnie longevivă, emblema onorabilă a monarhiei Britanice a cedat locul de onoare, fiului său. Prințul Charles, primul în linia de succesiune, va fi încoronat Rege al Marii Britanii. În vârstă de 73 de ani, acesta va fi proclamat Charles al III-lea.

Născut la Palatul Buckingham pe 14 noiembrie 1948, Charles este fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a și prințului Philip. Tumultul vieții publice al acestuia a fost stârnit de controversele provocate de căsătoria, apoi de divorțul de prințesa Diana. La opt ani după moartea acesteia, Prințul Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles, alături de care este și astăzi.

Prim-ministrul Marii Britanii, Lizz Truss a anunțat: „Coroana trece la un nou monarh, la Majestatea Sa, Regele Charles al III-lea. Suntem alături de el și îi oferim loialitatea și devotamentul nostru, așa cum și-ar fi dorit mama sa. Suntem într-o nouă eră în istoria magnifică a țării noastre. Dumnezeu să-l aibă în pază pe Rege!”

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE