Hramul Mănăstirii Recea Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 464 Vizualizări

Hramul Mănăstirii Recea

De Praznicul Nașterii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Mănăstirea Recea. În ajunul sărbătorii, miercuri, 7 septembrie, ÎPS Irineu a săvârșit slujba Vecerniei mari cu Litie, iar joi, 8 septembrie, în ziua Praznicului, Arhipăstorul Alba Iuliei a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal.

„Joi, 8 septembrie 2022, zi în care Biserica noastră prăznuiește Nașterea Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea Recea, protopopiatul Târgu-Mureș, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal. În ajunul sărbătorii, Chiriarhul nostru a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie în altarul de vară al Mănăstirii, iar la final a rostit o meditație duhovnicească”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Adresându-se celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a subliniat importanța sărbătorii în centru căreia se află Maica Domnului: „Maica Domnului este pentru toți ocrotitoare, ajutătoare și apărătoare. Să ne gândim la fericirea ei în slava cerească, unde nu-i uită pe niciunul dintre fiii ei pământești. Să ne gândim la regalitatea ei maternă, o regalitate spirituală pe care și-o exercită pentru fiecare om de pe pământ. Aceasta este eficace numai în măsura în care este acceptată în mod vital. De aceea îi zicem în Acatist: «Bucură-te, că pe măsura credinței împarți tămăduiri». Ea, Preacurata Fecioară, este harul lui Dumnezeu cu chip de femeie, fiindcă este Maica Dumnezeului nostru”.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE