Teatru în Fața Blocului, succes la prima reprezentație Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Teatru în Fața Blocului, succes la prima reprezentație

Prima reprezentație a spectacolului „Călătoria lui Kalo Dant în cele 7 lumi”, din cadrul proiectului „Teatru în Fața Blocului”, s-a desfășurat cu succes în data de 7 septembrie în Parcul Izvor din cartierul Tudor. 

Ideea proiectului este aceea de a facilita accesul publicului larg la astfel de evenimente culturale, mai ales în cartierele care sunt lipsite de genul acesta de manifestări artistice, fiindcă majoritatea evenimentelor sunt desfășurate în centrul orașului.  

„Noi de fapt am ieșit să luăm apă și am rămas pentru că ne-a plăcut foarte mult”

Locuitorii din Cartierul Tudor au răspuns cu căldură invitației de a viziona un spectacol gratuit și s-au oprit în Parcul Izvor timp de o oră jumătate.

„Extraordinar, ne simțim bine. Noi de fapt am ieșit să luăm apă și am rămas pentru că ne-a plăcut foarte mult. Ne-am dori de cât mai multe ori sa fie așa ceva. E superb”, au transmis doi spectatori.

Spectacolul „Călătoria lui Kalo Dant în cele 7 lumi” este o adaptare după un basm țigănesc realizată de actrița și dramaturga Carmen Ghiurco, ce propune o poveste despre importanța de a visa și de a-ți urma visele indiferent de câte obstacole te lovești. Kalo Dant, un tânăr rom în vârstă de 20 de ani pleacă într-o călătorie fabuloasă după ce consideră că a văzut tot ce se putea pe Pământ.

Regia spectacolului este realizată de Toni Nica, iar scenografia este semnată de Denisa Berceanu. Din distribuție fac parte actorii: Andreia Cîmpanu, Cristina Brumă, Denis Demian, Radu Tudoraș și Dragoș Florea.

„Este un spectacol de teatru popular ceea ce înseamnă că încercăm să ajungem la un număr cât mai mare de spectatori. Fie că vine la spectacol un instalator, fie un profesor universitar, fiecare trebuie să rămână cu ceva…că e o glumă, că e un gând, că e o emoție, și dacă se întâmplă asta, atunci în principiu ne-am atins obiectivul”, a explicat Toni Nica, regizorul spectacolului.

Mai urmează alte patru reprezentații

Următoarele reprezentații se vor desfășura în 12 septembrie, în Parcul Furnica din Cartierul Dâmbu Pietros, și în 13 septembrie în Cartierul Unirii pe Strada Decebal, ambele de la ora 19:00.

Mai departe, „Călătoria lui Kalo Dant în cele 7 lumi” se va juca și în cadrul Festivalului de o zi „Zacusca de Artă”, în 17 septembrie de la ora 18:00. Maratonul de Spectacole se va finaliza cu o ultimă reprezentație, în 19 septembrie la căminele studențești din Cornișa. 

„Condițiile meteorologice se poate să ne pună bețe în roate, astfel încât există posibilitatea ca unele spectacole să fie amânate. Spectatorii noștri nu au motive de îngrijorare, noi consultăm știrile meteo de fiecare dată, și vom anunța din timp schimbările care ar putea să apară”, a transmis reprezentantul Departamentului de Comunicare. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE