Home / Administratie / Indexări la impozite și taxe locale, la Luduș

Indexări la impozite și taxe locale, la Luduș

Distribuie

În Ordonanța nr. 16 din 15 iulie 2022, privind Codul fiscal este prevăzut că „Pentru anul 2023, consiliile locale adoptă hotărâri privind nivelurile impozitelor și taxelor locale, în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului cod”.

În consecință, Consiliul Local Luduș a luat în discuție un proiect de hotărâre prezentat în ședința Legislativului local din 30 august 2022 pentru modificarea și completarea anexelor 1 și 2 la Hotărârea Consiliului Local nr. 57 din 26 aprilie 2022 privind indexarea impozitelor și taxelor locale și a altor taxe asimilate acestora, precum și a limitelor amenzilor pentru anul 2023.

În Anexa nr. 1 la Proiectul de hotărâre este reglementat Impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri; Calculul impozitului pe clădirile nerezidențiale; Calculul impozitului/ taxei pe clădirile care cuprind spații cu destinație rezidențial și spații cu destinație nerezidențială; Reguli privind calculul impozitului/taxei pe clădiri; Declararea, dobândirea, înstrăinarea și modificarea clădirilor; Plata impozitului/taxei; Scutiri. În Anexa nr. 2 la Proiectul de hotărâre este prevăzut impozitul pe teren și taxa pe teren; Declararea și datorarea impozitului și a taxei pe teren; Plata impozitului și a taxei pe teren; Scutiri.

În legătură cu proiectul de hotărâre privind indexarea impozitului și taxelor locale și a altor taxe asimilate acestora, precum și a limitelor amenzilor pentru anul 2023, Dennis Bordan, Șef Birou „Impozite și Taxe Locale” din Primăria orașului Luduș ne-a declarat: „S-au făcut modificări doar la modul de calcul al impozitelor și taxelor locale conform celor două Anexe care fac parte integrantă din proiectul de hotărâre. Modul de calcul al impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren este reglementat de Ordonanța 16 din 15 iulie 2022, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015, privind Codul fiscal”.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.