Home / Administratie / Tehnica pompierilor mureșeni, prezentată copiilor

Tehnica pompierilor mureșeni, prezentată copiilor

Distribuie

Utilajul de intervenţie la incendii de pădure şi pe terenuri greu accesibile, autospeciala CBRN, motocicletele şi echipamentele de descarcerare au fost printre cele mai studiate de către copiii care au vizitat, luni, sediul Detaşamentului de Pompieri din Târgu Mureş, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.
„Cei care ne vizitează pot vedea tehnica noastră de intervenţie şi pot face cunoştinţă cu colegii din serviciu. Avem aici autospeciale pe diferite tipuri de riscuri, două motociclete care asigură intervenţia la accidente rutiere şi primul ajutor calificat până la sosirea altor echipaje de intervenţie. Avem un UTV ca soluţie perfectă de intervenţie rapidă, atunci când autoutilitarele convenţionale nu pot accesa locaţiile greu accesibile, în teren accidentat, zone noroioase, înguste, de pădure sau condiţii meteo nefavorabile. Aici se pot vedea ambulanţa de terapie intensivă, autospeciale de transport personal şi victime multiple, o ambulanţă care poate transporta mai multe victime în acelaşi timp în caz de accidente colective sau calamităţi, un spital mobil, o barcă, autospecială de descarcerare, 3 autospeciale cu stingere cu apă şi spumă cu diferite capacităţi, respectiv 2000 de litri de apă, 5000 şi 9000 de litri, o autospecială de cercetare CBRN destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de intervenţie afectat”, le-a spus copiilor locotenent colonel Cristian Porav, locţiitorul comandantului de detaşament.
De asemenea, copiilor le-a fost prezentată autoscara mecanică care se ridică până 42 metri, un autocamion de intervenţie cu care se transportă materialele şi utilajele folosite la intervenţii, bărcile şi motopompele.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat, luni, că Staţia de Pompieri din Miercurea Nirajului a fost vizitată de un număr record de copii, în timpul evenimentelor organizate ca preambul la Ziua Pompierilor din România.
„În decursul zilei de astăzi, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, subunităţile din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Horea al judeţului Mureş au desfăşurat activităţi de informare preventivă şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă, în rândul vizitatorilor şi claselor de elevi care le-au trecut pragul. Colegii noştri din cadrul Staţiei de Pompieri Miercurea Nirajului au fost încântaţi să primească cel mai numeros efectiv de vizitatori, astfel încât cei 350 de elevi prezenţi pe parcursul zilei în cadrul subunităţii au participat la prezentarea tehnicii de intervenţie din dotare, precum şi la activităţi de informare preventivă şi instruire legate de răspunsul în situaţii de urgenţă şi prim ajutor. Foarte receptivi şi plini de entuziasm, elevii şi profesorii însoţitori s-au bucurat de această oportunitate şi şi-au exprimat dorinţa de a reveni pentru mai multe detalii şi activităţi legate de situaţiile de urgenţă”, a precizat ISU Mureş, într-un comunicat de presă. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.