Home / Altele / Top 5 cele mai bune șampoane pentru dermatita seboreică

Top 5 cele mai bune șampoane pentru dermatita seboreică

Distribuie

Dermatita seboreică este o inflamație a pielii care afectează aproximativ 4% din populația lumii între 18 și 34 de ani în fiecare an. Afectează în principal scalpul, manifestându-se prin diverse simptome și având cauze diverse ce pornesc de la genetică la condițiile climaterice.

Șamponul pentru dermatita seboreică este o soluție practică pentru ameliorarea simptomelor până la eliminarea acestei probleme. Acest produs acționează ca adjuvant și ajută la tratarea stărilor seboreice. Poate fi folosit pentru spălări frecvente, dar trebuie neapărat masat și lăsat să acționeze câteva minute (de la 3 min. la 5 min. în funcție de necesitate).

Cum alegi cel mai bun șampon pentru dermatita seboreică?

Un șampon bun pentru problemele seboreice nu trebuie să fie spumos sau să conțină silicon și/sau ingrediente nocive și agresive pentru scalp. Compoziția acestuia ar trebui să se bazeze pe substanțe de reechilibrare și purificare precum acidul salicilic, aloe vera, arbore de ceai, zinc, selenium. Produsele mai vizate pot conține și corticosteroizi, antiinflamatori și ketoconazol, cu acțiune antifungică. Descoperim împreună cele mai bune șampoane pentru dermatita seboreică.

1. Ducray Kelval PS

Este în clasamentul anului 2022 cel mai bun șampon pentru dermatita seboreică. Elimină scuamele și contracarează prezența și formarea ciupercilor precum Malassezia, cauza principală a acestei patologii. Conține ciclopirox olamina, piroctona zinc, keliamidă și acid B-Gliciretic, combinația asigurând eficacitate și delicatețe, un păr sănătos, puternic și bine purificat. Este recomandat de dermatologii de top. Nu usucă părul, ci îl hidratează. Este potrivit pentru utilizare frecventă și poate fi folosit în două faze distincte: pentru tratament – aproximativ de 3 ori pe săptămână, pentru întreținere – o dată pe săptămână. Șampoanele Ducray pot fi găsite pe site-ul magazinului online Makeup.

2. La Roche-Posay Kerium DS

Indicat pentru mâncărimile intensive de scalp, calmează și oprește procesul de descuamare, purificând în profunzime scalpul. Șamponul antimătreață https://makeup.md/categorys/720729/ are o formulă îmbogățită cu LHA și Piroctolamina, ingrediente active, care curăță scalpul de celulele moarte și contracarează proliferarea bacteriilor. Este prezent și acidul salicilic care purifică și echilibrează producția sebacee, începând de la rădăcină. Ameliorează disconfortul și previne formarea mătreții în doar 4 săptămâni de utilizare constantă. Se folosește de două ori pe săptămână timp de o lună, iar efectele sunt vizibile imediat.

3. Hairmed B3

Cel mai bun șampon antimătreață ca raport calitate/preț. Spală delicat scalpul și părul. Îndepărtează eficient epiderma descuamată și sebumul oxidat datorită piroctone olamina, un ingredient activ, esențial pentru tratarea mătreții și a scalpului gras. O formulă care nu conține parabeni, SLS și SLES. Textura reprezintă, de fapt, un ulei șampon, ideal pentru a trata simptomele dermatitei seboreice în cel mai bun mod posibil.

4. Bionatar Shampoo

Un produs complet bio care folosește acidul glicolic pentru a purifica pe deplin scalpul, curăță, exfoliază și calmează. Compoziția cu ihtiol, extract de Salix Alba, pantenol și ulei de Sacha Inchi îndepărtează și înmoaie crustele cauzate de glandele sebacee. Hidratează și calmează, redând părului senzația de revigorare. O soluție naturală care va atrage foarte mult susținătorii produselor 100% naturale.

5. Ceramol DS Dermoshampoo

Clasificat ca fiind printre cele mai ieftine produse în tratarea dermatitei seboreice,Ceramol DS Dermoshampoo este un șampon antimătreață bun și destul de eficient. Este potrivit pentru utilizarea frecventă, fiind un șampon echilibrant cu tehnologie macro-micelară, care curăță în profunzime scalpul. Reduce scuamele, reglează cantitatea de sebum și este potrivită pentru tenul hiper-reactiv care are nevoie de o curățare delicată dar și eficientă în același timp. Formula este bogată în ingrediente împotriva dermatitei seboreice și nu conține siliconi și SLES.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.