Home / Învățămînt / FOTO: Bunătăți culinare și literare cu scop caritabil

FOTO: Bunătăți culinare și literare cu scop caritabil

Distribuie

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” continuă seria evenimentelor cu și pentru tineri, cel mai recent fiind târgul caritabil ”Books & Snacks day” organizat luni, 12 septembrie, de către Consiliul Școlar al Elevilor și voluntarii Conferințelor Blaga.

„Scopul acestui eveniment este unul caritabil în primul rând, dar care pune accent și în ce privește implicarea elevilor. În urma acestui târg vor fi achiziționate cărți pentru biblioteca liceului precum și pentru școala din Apalina. Desigur, toate aceste acțiuni vor continua, la fel cum dorim să reîncepem seria Conferințelor Blaga, întreruptă din cauza pandemiei”, ne-a declarat prof. Drescan Cristina, inițiatorul evenimentului.

Parterul clădirii internatului liceului s-a umplut de bunătățuri, atât din cele culinare cât și literare, scopul fiind unul pe cât de nobil, pe atât de firesc, ajutorarea celor care duc lipsă de ceva, în speță de carte. „Această activitate, ca și celelalte organizate anterior, dovedește încă odată că spiritul voluntariatului există și are un rol important în formarea și dezvoltarea Comunității Blaga, comunitate formată din elevi, părinți și cadre didactice. Spiritul comunității ne-a mobilizat, ne-a întărit în convingerea noastră că pentru scopul nostru nobil, reușim sã ne aliniem. Pe această cale dorim sã mulțumim tuturor pentru implicare și participare”, a precizat Böjte Kinga, psiholog și consilier școlar în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Entuziasmul participanților

Reacția participanților a fost cât se poate de pozitivă, elevii simțind din plin farmecul unei activități caritabile. „Am descoperit din nou ce înseamnă caritatea privită pe fețele zâmbitoare ale multor elevi, care au reușit să unească într-un singur loc bunătatea, dar și spiritul voluntar al responsabilității. Într-un cadru festiv, am reușit să ne privim față în față generația veche de elevi, dar și cei care abia acum încep să descopere frumusețile vieții de licean. Pentru ei, poate fi ceva nou, această comunitate de adolescenți, dar și profesori, care, pe lângă generozitatea de care dau dovadă, acționând caritabil și aducând laude muncii elevilor, găsesc acest târg, un prilej ideal al comunicării și al conexiunii interumane. Vom avea grijă ca aceste experiențe să devină tot mai înfloritoare și să îi inspire tot mai mult în ceea ce privește spiritul comunitar, la fel cum ne-a fost și nouă cultivat la rândul nostru”, a precizat Ungvari Monica, elevă în clasa a XII-a D.

Și noii veniți în rândul Comunității Blaga au resimțit farmecul și gustul voluntariatului. „Târgul a fost un început fantastic de an școlar și o impresie bună despre liceu pentru boboci. Aștept cu nerăbdare următoarele activități de la Blaga”, a arătat Teodora Moldovan, elevă în clasa IX-a C.

Alin ZAHARIE

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiție de 1,5 milioane de euro la UAT Târgu Mureș

Distribuie Conducerea Universității de Arte (UAT) Târgu Mureș a demarat, în data de 10 aprilie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.