Salvați Copiii, 3 decenii de activitate în județul Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Salvați Copiii, 3 decenii de activitate în județul Mureș

Salvați Copiii împlinește 30 de ani de când a devenit parte esențială a comunității în județul Mureș, o perioadă plină de proiecte realizate. 12.000 de copii, 5000 părinți și 600 cadre didactice au beneficiat de servicii educaționale și de consiliere psihologică.

În 3 decenii de activitate voluntari, sponsori, parteneri și prieteni care s-au implicat activ în acțiunile organizației, au desfășurat proiecte de incluziune socială, programe complexe de reintegrare școlară, programe de combatere a violenței și abuzului asupra copilului, un program ambițios de dotare cu aparatură a maternităților și secțiilor de pediatrie.

„La ceas aniversar, vom organiza la Târgu Mureș, în perioada 15 – 17 septembrie 2022, Festivalul Copilăriei, eveniment complex, menit să readucă în atenția societății copilul vulnerabil , un festival care ne dorim să devină tradiție”, a menționat dr. Meda Neagoe, președinte Salvați Copiii filiala Mureș.

Evenimentul va debuta cu o conferință în cadrul căreia se vor prezenta proiectele realizate în 3 decenii de activitate și propunerile de viitor, găzduită de Sala Mare a Palatului Administrativ (P-ța Victoriei nr. 1), vineri, 16 septembrie 2022, de la ora 10.00.

Programul activităților la ceas aniversar

În perioada 15-17 septembrie 2022, vor avea loc o serie de activități în diferite locații din Târgu Mureș.

Joi,15 septembrie, între orele 16.00-19.00, la Studium HUB, pe str. Bolyai nr.15, vor fi organizate activități și  workshopuri pentru adolescenți și voluntarii Salvați Copiii, susținute de psihologi cu experiență.

Vineri, 16 septembrie, în Sala Mare a Palatului Administrativ, între orele 10.00-12.00 va avea loc conferința de 30 ani de activitate a organizației, cu prezentarea activității și a proiectelor de viitor, iar după masa, între orele 16.00-18.00, Sala Tonitza a Hotelului Continental va găzdui activități și workshopuri pentru adolescenți/voluntari Salvați Copiii.

Sâmbătă, 17 septembrie, în intervalul orar 10.00-14.00, se va da startul VÂNĂTORII DE COMORI în Târgu Mureș, cu concurs pe echipe, orientare pe hartă și în teren,  cunoașterea monumentelor culturale și istorice ale orașului. Ulterior, în Cetatea Medievală, vor fi premiați participanții la concurs și vor avea loc activități pentru copii, cu ateliere în aer liber și, în colaborare cu alte ONG-uri, pe scena de la amfiteatru se va derula un program artistic pentru copii.

“Trei decenii este o perioadă în care Organizația Salvați Copiii România, filiala Mureș, a luptat activ pentru protecția drepturilor copilului, derulând proiecte care au reușit să sprijine copiii din mai multe grupuri vulnerabile. Au fost dezvoltate programe destinate copiilor cu nevoi speciale, celor cu risc de abandon, copiilor abuzați, neglijați, exploatați economic, cei la risc de abandon școlar, copii cu părinți la muncă în străinătate, copii seropozitivi”, a mai adăugat dr. Meda Neagoe.

Pentru informații suplimentare, e-mail meda.neagoe@gmail.com, telefon 0 722 396 444.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE