Start la depunerea cererilor de transfer pentru rezidenți Sanatate
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 473 Vizualizări

Start la depunerea cererilor de transfer pentru rezidenți

Ministerul Sănătății anunță organizarea în perioada septembrie-octombrie 2022, a unei sesiuni de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți (transfer). Dosarele se vor putea transmite și prin poștă sau servicii de curierat în perioada 14-28 septembrie 2022, inclusiv.

Potrivit paginii web a Direcției de Sănătatea Publică (DSP) Mureș, solicitanții vor depune la direcția de sănătate publică din centrul universitar în care acesta doreşte să continue pregătirea următoarele documente: cerere de schimbare a centrului de pregătire; documente justificative privind motivele solicitării; acordul de plecare al conducerii instituţiei de învăţământ superior cu profil medical; acordul de primire al conducerii instituţiei de învăţământ superior cu profil medical; acordul unui coordonator de rezidenţiat din specialitatea în care este confirmat rezidentul din centrul universitar de primire; acordul unităţii angajatoare, pentru rezidenţii pe post, iar rezidenţii pe loc vor prezenta avizul unei unităţi angajatoare din centrul universitar solicitat.

„Solicitanții sunt rugați să depună numai acele avize care să poartă înscrisuri fără echivoc precum sintagma ”se aprobă” sau ”aviz favorabil”, însoțită de numele în clar al persoanei autorizate să semneze, precum și de semnătura olografă a acestei persoane și numărul de înregistrare de la instituția avizatoare”, se mai menționează în anunț.

Criteriile de analiză a cererilor de schimbare a centrelor de pregătire sunt: anul de rezidenţiat (VI, V, …. I); unic susţinător al unui copil minor;  soţ/soţie cu loc de muncă în centrul universitar solicitat; locuinţă în centrul universitar solicitat sau la mai puţin de 100 km; părinţi bolnavi sau alte persoane în întreţinere în centrul universitar solicitat; cadru didactic în centrul universitar solicitat.Criteriile se aplică în ordinea enumerată.

„În situațiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunțat, cei în cauză pot beneficia de detașări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depășită”, mai precizează reprezentanții DSP Mureș.

Direcțiile de sănătate publică vor transmite Ministerului Sănătății până cel târziu la data de 6 octombrie 2022, tabelele cu solicitările înregistrate, care vor cuprinde următoarele rubrici: numele şi prenumele; specialitatea; rezident pe loc/post unitatea sanitară de încadrare; anul de rezidenţiat; centrul universitar în care se pregăteşte; centrul universitar solicitat; numele coordonatorului care a acordat avizul de primire în centrul universitar solicita unitatea sanitară care și-a dat acordul pentru a deveni unitate angajatoare motivele solicitării (pe scurt).

Analizarea cererilor depuse se va face în perioada 10-14 octombrie 2022. Afișarea listelor cu cererile admise/respinse se va face la data de 20 octombrie 2022 pe site-ul Ministerului Sănătății și pe site-ul oficial al concursului de rezidențiat: rezidentiat.ms.ro. Schimbarea centrelor de pregătire va fi operațională cu data de 1 noiembrie 2022.

Modelul cererii de transfer se poate descărca de pe pagina web a Direcției de Sănătate Publică Mureș, www.aspms.ro.

Foto: www.depositphotos.com

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE