FOTO: Tünde Rus-Albert, invitat special la  Conferințele Blaga Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 670 Vizualizări

FOTO: Tünde Rus-Albert, invitat special la Conferințele Blaga

Conferințele Blaga, demers inițiat de profesoara de limba engleză Cristina Drescan a revenit în actualitate miercuri, 14 septembrie la Liceul Teotetic ”Lucian Blaga” cu cea de a 27-a ediție, prima după pandemie, invitat special fiind prof. Tünde Rus-Albert.

„Am început seria Conferinţele Blaga în 2015 din dorinţa de-a crea un spaţiu educaţional nonformal şi informal unde specialişti din diferite domenii oferă tinerilor o perspectivă reală asupra vieţii. Invitaţii împărtăşesc lecţii de viaţă şi răspund la întrebările elevilor. La ediţia a 27-a din data de 14 septembrie 2022, am avut bucuria de-a o avea alături de noi pe fosta noastră colegă, Tünde Rus-Albert. Elevii noştri au aflat din sursă directă despre traiul în Statele Unite ale Americii, despre valoarea educaţiei şi a muncii, despre diferenţe culturale şi statutul emigrantului. Ne-am bucurat de o atmosferă plăcută şi de o interacţiune dinamică”, ne-a declarat prof. Cristina Drescan, iniţiatorul Conferinţelor Blaga.

Life in NYC through the eyes of a Romanian

Invitatul primei ediții post pandemie a Conferințelor Blaga a revenit în mijlocul Comunității Blaga, una extrem de dragă ei, locul în care și-a dedicat dragostea și priceperea vreme de aproape două decenii în slujba studiului limbii engleze. De această dată, lecția a fost una mai specială, ”Life in NYC through the eyes of a romanian” fiind tema aleasă de organizatori pentru întâlnirea dintre elevii Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” și Tünde Rus-Albert.

„A fost o deosebită plăcere să mă întorc la Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin, de data aceasta în calitate de Guest Speaker. Atât cadrele didactice cât și elevii liceului ocupă un loc special în inima mea deoarece aici am profesat timp de 19 ani ca profesor de limba engleză. În urmă cu 6 ani am părăsit meleagurile natale și m-am stabilit în SUA lângă New York City unde am și profesat tot ca profesor de limba engleză. În cadrul Conferințelor Liceului Blaga am împărtășit elevilor din experiența mea americană, despre cum este viața peste ocean, despre sistemul educațional, juridic, care sunt oportunitățile și posibilitățile unui tânăr dar și despre dificultăți și barierele culturale întâlnite. M-a bucurat nespus de mult deschiderea și curiozitatea elevilor dornici să afle cât mai mult. Felicit echipa organizatoare pentru această inițiativă și le mulțumesc pentru oportuntatea de a fi împreună altfel!”, a declarat Tünde Rus-Albert, oaspetele celei de a 27-a ediții a Conferințelor Blaga.

Oportunițăți noi de cunoaștere pentru elevi

Lecția americană predată de Tünde Rus-Albert a fost una extrem de gustată de elevii prezenți care și-au îmbogățit bagajul de cunoștințe despre lumea și viața de dincolo de ocean.

„Conferințele Blaga reprezintă un mod prin care noi, elevii, putem interacționa cu autori ai unor povești de viață inedite, dezvoltându-ne personal în acest sens. Prima conferință de anul acesta a adus în fața noastră o nouă cale de cunoaștere a lumii, prin ochii invitatului. Principala idee extrasă din discursului acesteia ne-a arătat că orice e posibil!”, a precizat Amira Najjar, preşedinta Consiliului Elevilor, voluntar al Conferinţelor Blaga.

„Ideea de activități care nu se încadrează în standardul actual impus de sistemul de învățământ din țara noastră încă ne este una străină. Este un concept care așteaptă să fie descoperit iar mai apoi dezvoltat. Cunoașterea experiențelor persoanelor care activează în diferite domenii constituie o parte importantă din drumul nostru spre dezvoltare așadar îmi permit să vorbesc în numele tuturor elevilor Liceului ”Lucian Blaga” când spun că suntem recunoscători tuturor profesorilor și persoanelor implicate care ne oferă oportunitatea de a descoperi lumea înconjurătoare prin aceste conferințe”, a spus Oana Socolean, voluntar al Conferinţelor Blaga.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE