Subvenții pentru asistență socială, la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Subvenții pentru asistență socială, la Luduș

În Referatul de specialitate întocmit de asistentul social Oana Maria Sicobean la proiectul de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 112 din 31 august 2021 pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea unor subvenții asociațiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială a căror activitate se adresează beneficiarilor din orașul Luduș, și a categoriilor de servicii sociale pentru care se acordă subvenții de la bugetul local al orașului Luduș, precum și constituirea comisiei de evaluare și selecționare a asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistență socială este precizat că „Având în vedere modificările aduse de Hotărârea Guvernului nr. 1153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială, se impune modificarea anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 112 din 30 august 2021”.

La articolul 3 din Regulamentul privind acordarea subvențiilor este specificat că Asociațiile, fundațiile și cultele pot primi subvenții de la bugetul local, dacă îndeplinesc următoarele condiții de eligibilitate: administrează unități de asistență socială care se adresează beneficiarilor din orașul Luduș și se încadrează în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale precum și a regulamentelor cadru de organizare și funcționare a serviciilor sociale; sunt persoane juridice române de drept privat fără scop patrimonial, acreditate cu furnizori de servicii sociale, potrivit legii; dețin licență de funcționare pentru serviciile sociale pentru care solicită subvenție; solicită subvenții în completarea resurselor financiare proprii (minim 50% din valoarea totală anuală a bugetului unității de asistență socială).

Prezentat în ședința Consiliului Local Luduș, proiectul de hotărâre a fost aprobat de aleșii locali cu precizarea că acordarea subvenției se va face în limita fondurilor publice aprobate anual în bugetul local, prin hotărâre de Consiliu Local.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE