O ceremonie unică pentru o regină unică Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

O ceremonie unică pentru o regină unică

O ceremonie unică pentru o regină unică: la Westminster Abbey, un templu al monarhilor britanici, Elisabeta a II-a a avut parte de funeralii rezervate doar marilor personalităţi, la care au fost prezenţi preşedinţi, regi, prinţi, prim-miniştri, ambasadori şi invitaţi speciali din întreaga lume.
Cu fastul şi solemnitatea necesare pentru funeralii de stat şi pe fondul unei securităţi stricte, Elisabeta a II-a a fost omagiată de sute de reprezentanţi ai ţărilor cu care a menţinut şi consolidat relaţiile diplomatice pe parcursul celor şapte decenii în care a fost şef de stat al Regatului Unit.
Când a urcat pe tron, la 6 februarie 1952, la vârsta de doar 25 de ani, Elisabeta a II-a a contribuit la promovarea acestor legături după ce ţara a început reconstrucţia în urma participării la cel de-al Doilea Război Mondial pentru a învinge Germania nazistă.
Condusă la abaţie de regele Charles al III-lea, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, şi de întreaga familie regală britanică, între care prinţii de Wales, William şi Kate, cu doi dintre cei trei copii ai lor – prinţii George şi Charlotte – şi ducele şi ducesa de Sussex, Henry şi Meghan, Elisabeta a II-a a avut parte de o despărţire cu toate onorurile.
Prezenţa demnitarilor a reflectat amploarea şi impactul influenţei Elisabetei a II-a de-a lungul celor 70 de ani de domnie.
Clasa politică britanică a fost reprezentată de prim-ministrul Liz Truss şi de miniştrii guvernului său, în timp ce toţi foştii şefi de guvern ai ţării au fost prezenţi, inclusiv laburiştii Tony Blair şi Gordon Brown, precum şi conservatorii John Major, Theresa May, David Cameron şi Boris Johnson.
La finalul slujbei religioase pentru funeraliile regale, în afara bisericii, mii de oameni s-au aliniat de o parte şi de alta a cortegiului funerar pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei.

Două minute de reculegere au fost păstrate în memoria reginei Elisabeta a II-a, în Abaţia Westminster din Londra şi în restul Regatului Unit.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului naţional, ‘God Save the King’, cântat în versiunea sa masculină după ce Charles al III-lea a devenit rege, în prezenţa a 2.000 de invitaţi, printre care demnitari veniţi din întreaga lume.
Sicriul cu rămăşiţele reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost transportat pe un dric de la Arcul Wellington din Hyde Park din Londra la Castelul Windsor.

Înaintea acestui ultim drum spre Castelul Windsor, sicriul, montat pe un afet de tun tras cu ajutorul unor frânghii de marinari din Royal Navy, a străbătut în procesiune străzile din centrul capitalei britanice până la Arcul Wellington, urmat de regele Charles al III-lea, prinţul William de Wales şi alţi membri ai familiei regale. Peste 3.000 de soldaţi au defilat în cortegiul funerar după ceremonia religioasă care a avut loc la Abaţia Westminster în faţa a sute de demnitari din toată lumea. 

În jurul orei locale 15:00 (14:00 GMT), sicriul reginei Elisabetei a II-a, care a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de domnie, a ajuns la Castelul Windsor, la aproximativ 35 de kilometri vest de Londra.
Acolo, cortegiul a parcurs pe jos cei aproape cinci kilometri de pe Long Walk, aleea care duce la reşedinţa regală în care suverana îşi petrecea cea mai mare parte din timp.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de prinţul Philip în cripta Capelei St George din Castelul Windsor

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE