Home / Business / Contract prelungit pentru președintele Consiliului de Administrație al E.ON SE

Contract prelungit pentru președintele Consiliului de Administrație al E.ON SE

Distribuie

Consiliul de Supraveghere al E.ON SE a prelungit contractul Președintelui Executiv (CEO) Leonhard Birnbaum cu încă cinci ani, până la 30 iunie 2028. Birnbaum este membru al comitetului de conducere al Grupului din 2013 și CEO al E.ON din aprilie 2021.

Președintele Consiliului de Supraveghere, Karl-Ludwig Kley, a comentat cu privire la prelungirea contractului: „În calitate de președinte al Consiliului de Administrație, Leonhard Birnbaum a îmbunătățit și mai mult strategia Grupului E.ON, concentrându-se în mod clar pe durabilitate, digitalizare și creștere. El conduce E.ON cu mâna sigură în criza energetică actuală și se bucură de multă încredere și stimă în rândul Consiliului de Supraveghere, în cadrul Grupului, precum și în rândul partenerilor noștri externi din politică, afaceri și în rândul clienților noștri. Suntem convinși că este omul potrivit în fruntea Grupului nu numai pentru a depăși cu succes provocările enorme, pe termen scurt, împreună cu echipa sa din Consiliul de Administrație, ci și pentru a folosi oportunitățile care vor apărea pentru E.ON, ca platformă durabilă pentru tranziția energetică în Europa în următorii ani.”

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect imobiliar dezvoltat în Sâncraiu de Mureș

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare care creează …