Home / Administratie / Municipiul Târgu Mureș își extinde rutele de transport în comun și spre localitățile învecinate

Municipiul Târgu Mureș își extinde rutele de transport în comun și spre localitățile învecinate

Distribuie

Marți, 20 septembrie, la sediul Primăriei Târgu Mureș a fost semnat documentul de constituire al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Târgu Mureș. Primarul Soós Zoltán a fost ales președinte al asociației.

”Sunt absent-motivat, aș spune, la această întâlnire, deoarece mă aflu în drum spre București, unde voi participa la o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul Sorin Mihai Grindeanu, totodată ministru al transporturilor și infrastructurii. Transportul în Târgu Mureș dar și în zona arondată este unul dintre subiectele de mare interes aflate pe agenda autorității locale. Principalul obiectiv și cea mai urgentă problemă de rezolvat prin această nouă entitate juridică este să oferim celor care trăiesc și lucrează în Târgu Mureș, soluții de transport public. Zona periurbană a Târgu Mureșului a devenit în ultimii 10-15 ani, locul numit ”acasă” pentru 25-30.000 de persoane care își petrec ziua, învață sau lucrează în oraș. Cu ADI Transport, de fapt, dorim să legăm comunele limitrofe de reședința de județ prin rețea de transport public, liniile de autobuz să poată trece de teritoriul administrativ al Târgu Mureșului, iar astfel cetățenii din zona periurbană să aibă acces la servicii de transport în comun direct de acasă spre oraș. Știm bine că problemele nu se vor rezolva de pe o zi pe alta, am pornit la un drum lung, însă consider că prin activitatea ADI Transport vom contribui la ridicarea nivelului de trai al cetățenilor din zona periurbană a municipiului Târgu Mureș”, a declarat primarul Soós Zoltán.

Prin această asociere, municipiul Târgu Mureș va fi conectat din punct de vedere al rutelor de transport în comun cu următoarele comune: Cristești, Corunca, Livezeni, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș, Sâncraiu de Mureș și Pănet.

Primarul Soós Zoltán, în calitate de inițiator al Hotărârii Consiliului Local nr. 185 din 14 iunie 2022, consideră esențială și în interesul locuitorilor din unitățile administrative implicate dezvoltarea sectorului de transport.

”Implementarea noilor rute de conectare a localităților va duce și la reducerea timpilor de deplasare, la un număr mai mic de mașini în trafic dar și la reducerea costurilor de transport”, a informat Serviciul Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Râciu caută chiriaș pentru un parc industrial

Distribuie Comuna Râciu, autoritate cu sediul în localitatea Râciu, strada Gheorghe Șincai nr. 58, cod …