„Mureșeni în tranșeele Marelui Război”, în cursa pentru Expoziția Anului 2022 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

„Mureșeni în tranșeele Marelui Război”, în cursa pentru Expoziția Anului 2022

Expoziția „Mureșeni în tranșeele Marelui Război” nominalizată la titlul Expoziția Anului 2022 de către Societatea Pulszky-Asociația Muzeală Maghiară, a intrat sâmbătă, 17 septembrie, în cursa pentru Expoziția Anului 2022.

„Expoziția „Mureșeni în tranșeele Marelui Război” a fost vernisată pe 11 iunie 2021 și a fost creată prin colaborarea profesională a trei curatori. Ideea expoziției datează din 2017, iar realizarea acesteia a surpins Primul Război Mondial și Centenarul Marii Uniri. Expoziția a fost realizată prin cooperarea a trei secții din cadrul Muzeului (Istorie, Etnografie și Arheologie), acesta fiind un fenomen rar întâlnit în lumea muzeografică. Expoziția este alcătuită din patru unități tematice: impresiile de front ale soldaților, efectele războiului asupra populației civile, schimbarea de regim la Târgu Mureș și în județul Mureș, respectiv legătura dintre tranșeele de război și arheologia aeriană. Partea care prezintă războiul nu este ordonată nici după principii cronologice și nici nu prezintă evenimente concrete, accentul fiind plasat pe impresiile de pe front trăite de soldatul simplu, indiferent de armată, naționalitate sau porțiunea de front ilustrată”, se specifică pe site-ul oficial al Muzeului Județean Mureș.

Doritorii pot vizita expoziția după programul următor: marți-vineri, între orele 9.00-16.00; sâmbătă, între orele 9.00-14.00; duminică, între orele 9.00-13.00; iar luni este inchis. Tarifele de vizitare sunt următoarele: 12 lei-bilet standard, 3 lei- bilet pentru elevi/studenți, 6 lei-bilet pentru pensionari.

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE