Home / Cultură / Muzeul UMFST vizitat de ”boboci”

Muzeul UMFST vizitat de ”boboci”

Distribuie

Pentru al doilea an consecutiv, ”bobocii” UMFST au avut oportunitatea de a descoperi repere din istoria Universității ai cărei studenți au devenit, în cadrul unui tur ghidat în Muzeul Universității „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Muzeul, aflat în incinta Cetății Medievale Târgu Mureș, în Clădirea Manutanței, etaj 1, vă propune o călătorie în timp de la începuturile celor două instituții de învățământ superior UMF și UPM devenite astăzi, în mod simbiotic, o universitate dinamică, comprehensivă în cadrul căreia funcționează cele șapte facultăți: Medicină, Medicină în limba engleză, Medicină Dentară, Farmacie, Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere „Petru Maior” și Economie și Drept.

Invităm studenții Universității să afle mai multe despre istoria centrului universitar și prin intermediul ghidului turistic „Descoperă Târgu Mureș prin artă – ghidul turistic al studentului UMFST”, un proiect realizat de către masteranzii programului de studii Istorie și Turism Cultural: Anca Precup-Matieș, Dorian Cucer, Aurora Răduțiu, Doina Vanca, Carmen Zăgreanu, Fokt (Borz) Alina, Claudia Moldovan (Illyes), Răzvan Ghișa”, a informat Blogul UMFST.

Potrivit sursei citate, ghidul a fost realizat în cadrul stagiului de practică desfășurat de studenții masteranzi la Muzeul Universității „George Emil Palade”, un proiect materializat în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș, sub coordonarea conf. univ. dr Georgeta Fodor și director dr. Monica Avram.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Râciu caută chiriaș pentru un parc industrial

Distribuie Comuna Râciu, autoritate cu sediul în localitatea Râciu, strada Gheorghe Șincai nr. 58, cod …